≫ 

Najstrašnija scena danas sa srpskih puteva: Izgubljen život, smrskana vozila, izvija se gusti dim zbog upaljene strnjike (FOTO) (VIDEO)

U udesu je učestvovalo sedam vozila; kamioni, automobili, kombi i pikap

  • 46

Jedna osoba je poginula u lančanom sudaru koji se dogodio oko 13 sati na niškom auto-putu kod skretanja za Batočinu. Ova fotografija smrskanih vozila najbolje oslikava koliko je sve ozbiljnija situacija na srpskim putevima usled nepoštovanja, kako saobraćajnih propisa tako i nemarnog ponašanja, koje dovodi do požara koji se otme kontroli.

Dim blokirao auto-put Beograd-Novi Sad: Na jednom delu puta se ne vidi prst pred nosom (VIDEO)

U sudaru su učestvovala tri teretna vozila, dva putnička automobila, kombi i pikap, a beogradski mediji navode da je do sudara došlo jer su vozila uletela u gust dim koji se nadvio nad putem, nakon što je neko zapalio nisko rastinje.

Čitalac Telegrafa Darko poslao je fotografiju sa lica mesta. Kako kaže, i sam vozi kombi i potresen je slikom koju je video.

Čak 7 vozila učestvovalo u lančanom sudaru, Foto: Privatna arhiva

- Video sam telo u sedećem položaju u zgužvanoj kabini i dvojicu vatrogasaca koji pokušavaju da ga izbave. Stvorila se velika gužva u saobraćaju - priča Darko.

Mediji navode da je kolona na tom delu auto-puta kilometarska. Javno preduzeće "Putevi Srbije" saopštili su da je na snazi obustava saobraćaja na dva kilometra od naplatne stanice Batočina, u smeru od Beograda ka Nišu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on

I MUP je potvrdio da je danas oko 13 časova na auto-putu kod skretanja za Batočinu u smeru ka Nišu došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovala tri teretna, dva putnička, kombi i pikap vozilo. U ovoj saobraćajnoj nezgodi jedna osoba je zadobila teške telesne povrede i prevezena je u Klinički centar u Kragujevcu. Ta osoba je, u međuvremenu, preminula.

ALTERNATIVNI PRAVCI

Alternativni putni pravac je od petlje Batočina na mesto Brzan i Miloševo. Iz smera od Niša ka Beogradu saobraćaj se odvija usporeno.

NE PALITE STRNJIKU, IMA I DRUGIH NAČINA

Koristimo ovu priliku da apelujemo na vozače da smanje brzinu kada primete dim na putu, kao u ovom slučaju. A još više apelujemo na poljoprivrednike da ne pale strnjiku, jer vatra može da se proširi i na susedne njive, da zahvati obližnju šumu, ali i, kao u ovom slučaju, dim može da ometa učesnike u saobraćaju.

Ukoliko se baš odluče da njivu ipak zapale, moraju da preduzmu i neke mere predostrožnosti: da obavezno zaštite njivu tako što će je zaorati sa sve četiri strane sa minimum pet brazda, potrebno je imati cisternu sa vodom pored njive koju palite i ne napuštajte njivu dok se vatra skroz ne ugasi. A onda se više ni ovakve tragedije neće dešavati.

VIDEO: Seljaci zapalili njive, od dima se na autoputu NIŠTA NE VIDI

(Telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dare

    18. oktobar 2018 | 15:21

    Paljevinu pored puteva u krivičnom postupku okarakterisati kao ubistvo sa predumišljajem.Samo na taj način će zadrte, tvrde glave onih koji misle da im se ne može stati na naum paljenja njiva, moći da se opamete za sva vremena.

  • Roki

    18. oktobar 2018 | 16:30

    Ne upozoravati da se ne pali,nego kaznjavati i to rigorozno Ovo nije prvi slucaj u skorije vreme

  • Boza

    18. oktobar 2018 | 17:45

    Ove piromane sto pale strnjiku, ne treba kaznjavati samo novcano, nego i zatvorom od minimum gosinu dana! Sinoc sam prosao auto - putem i na skretanju za Batocinu sa obe strane samo vatra gori. Alo bre, tome se mora stati na put. Samo zatvor za piromane!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA