≫ 

Borba za goli život na Mirijevu: Lopov je trčao za Marijanom, udario je u grudi i strgao lanac sa vrata, a kada je pogledao njenu ruku postao je još okrutniji

Juče je zbog jednog komada zlata morala da se bori za goli život

  • 48

Krađe i nasilje na ulicama Beograda, nažalost, postaju sve učestalija pojava. Tome može da posvedoči i priča Marijane J. iz Mirjeva, koja se javila našoj redakciji. Ona će jučerašnji dan pamtiti kao najužasniji, jer je zbog jednog komada zlata morala da se bori za goli život.

Naime, Marijaana se oko 18 časova vraćala iz prodavnice, a oko nje nije bilo puno ljudi. U jednom trenutku čula je bučno koračanje, poput trčanja, pa se, setivši da ima mobilni telefon u zadnjem džepu, okrenula da ga prebaci u torbu.

- Blago sam se zarotirala i odjednom se ispred mene stvorio mladić. Bio je kratko ošišan i imao je sivu majicu, bili smo "lice u lice". Potom me je on otvorenom šakom udario u grudi, kako bi me oborio na zemlju - priča nam i dalje vidno potresena ova žena.

U tom trenutku guranja, napadač uspeva da joj zakači zlatnu ogrlicu, koja je od starta bila meta. Marijana pada na pod, a on da bi uspeo da joj strgne s vrata lančić, stavlja svoju preko njenih nogu.

Zlatan nakit je sve češća meta lopova; Foto: Telegraf

- Koprcala sam se na podu, pokušavajući da pružim otpor nasilnom pljačkašu, ali je on u toj borbi na meni uočio i zlatnu narukvicu. Jednom rukom me je držao, a drugom pokidao i taj komad nakita. Vrištala sam i dozivala u pomoć - priseća se stravične scene iz beogradskog naselja.

Razbojnik je zatim ostavio ženu na pločniku Mirjeva i pobegao niz ulicu. Marijana je smogla snage i potrčala za njim, uspela je samo da vidi da ga je na kraju ulice sačekao drugi momak, koji je najverovatnije bio deo ovog pljačkaškog tandema.

Napadnuta i opelješena žena pozvala je muža i sina, kao i policiju.

U policijskoj stanici je dala izjavu i postupak je pokrenut, a kako kaže uspela bi da prepozna napadača, jer su se sreli licem u lice.

- U ovom kraju živim već 30 godina. Osećam se poniženo i ljudski oštećeno, kao i svi napadnuti. Zato apelujem da se svi udružimo u akciju hvatanja napadača na žene, stare i nemoćne, na ulicama ovog grada, koji su drsko napadnuti i pokradeni. Samo želim da nastavim, slobodno i bezbedno da živim i radim u ovom gradu gde sam provela 5o godina - tužnim i zabrinutim glasom završila je razgovor sa nama Marijana J.

VIDEO: To što se dogodilo Marijani može svakom da se desi. Ovo su pokreti kojima ćete se odbraniti od lopova ili nasilnika

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Outsider

    18. oktobar 2018 | 21:55

    Da je SIPTAR PRETUCEN, ODMAH BI NASLI KO JE. Srbina ubiju i NISTA. E SRBIJO MOJA LEPA.

  • MILAN

    18. oktobar 2018 | 23:37

    Dozvolite oružje poštenom narodu i dozvolite da se zaštite od šljama koji nepreza niodčega.

  • Zoran Veteran

    18. oktobar 2018 | 23:44

    Obično biraju žene, i starije muškarce, policije nema po kraju,dodju kad je sve gotovo,..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA