≫ 

Uhapšen muškarac koji je palio rastinje kod Batočine: Izazvao požar koji je doveo do teške saobraćajne nesreće, preti mu do 12 godina zatvora

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova

  • 31

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.Đ. (67) iz Batočine zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

Najstrašnija scena danas sa srpskih puteva: Izgubljen život, smrskana vozila, izvija se gusti dim zbog upaljene strnjike (FOTO) (VIDEO)

On je osumnjičen da je 18. oktobra 2018. godine u ranim jutarnjim satima zapalio nisko rastinje na dve katastarske parcele u selu Brzan i time izazvao požar koji se proširio na površinu od 10 hektara u neposrednoj blizini auto-puta Beograd - Niš.

Saobraćajna nesreća kod Batočine, Foto: Tanjug/NEMANJA TRNAVAC

Kako se sumnja, najverovatnije usled dima koji je smanjio vidljivost na auto-putu potom je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna osoba izgubila život. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

Prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara - ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

Takođe, podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.

Pogledajte snimak sa lica mesta

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patrik

    19. oktobar 2018 | 19:44

    Ko meni u svom dvorištu sme da zabrani da palim. Ja ako hoću mogu i kuću svoju da zapalim i niko mi ne sme to zabraniti. Kakvih 12 godina zatvora? Pa nije on kriv što pojedinci voze auto ko da su pušteni sa lanca. Videli su dim i trebali su pre da uspore. Dim ne ide u zemlju nego u vis i moze se vidi sa 300 metara.

  • decky

    19. oktobar 2018 | 20:10

    u zakonu o saobracaju pise: "Prilagoditi voznju stanju kolovoza i uslovima na putu!"

  • Tea

    19. oktobar 2018 | 19:43

    Pa sta je ovo sad kakva su pravila i od kada su uvedena.Od uvek su se palile livade tj strnjista pa nije bio problem i niko nije kaznjavan.Ko je odgovoran i slucaju kad padne magla???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA