Zbog ovih 5 stvari je oborena optužnica protiv Zorana Marjanovića

Evo šta je tražio Apelacioni sud u slučaju ubistva u Borči

  • 2
Zoran Marjanović

Foto: Milena Đorđević

Apelacioni sud vratio je optužnicu protiv Zorana Marjanovića na ponovno odlučivanje i dopunu Višem sudu i ukazao na izostanak činjenica koje će biti od ključnog značaja za potvrđivanje osnovanosti sumnje protiv Marjanovića.

Šta piše u rešenju o vraćanju optužnice u slučaju ubistva Jelene Marjanović: Sud traži jednu stvar, postoji DNK trag koji nije veštačen

Optužnica protiv Marjanovića oborena je zbog ovih pet propusta:

1. SVI KADROVI KOJI GLEDAJU KA NASIPU

Potrebno je da se izvrši prostorno-vremensko veštačenje svih snimaka sigurnosnih kamera koje se nalaze na kući u Ulici Put za Crvenku - odnosno svih kadrova koji gledaju na nasip.

2. OGREBOTINA NA RUCI MARJANOVIĆA

Neophodno je da se obavi veštačenje brisa DNK uzetog sa desne ruke sa ogrebotine Zorana Marjanovića, radi utvrđivanja da li se u DNK materijalu uočava prisustvo materijala Jelene.

Jelena je pronađena mrtva 2. aprila 2016. Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

3. U "MERCEDESU" JELENINA KRV

Nije obavljeno veštačenje DNK materijala izolovanog sa zadnjeg sedišta "mercedesa" za koji je utvrđeno da pripada Jeleni, odnosno nije navedeno na koji način je isti mogao nastati i koja je njegova starost.

4. KRETANJE SVEDOKA

Apelacioni sud naložio je da je neophodno putem veštaka iz oblasti telekomunikacije obaviti prostorno i vremensko veštačenje kretanja mobilnog telefona svedoka Milana R, koji se u trenutku ubistva pevačice nalazio u blizini nasipa i koji je u svom iskazu naveo da je tog dana nosio mobilni telefon sa sobom.

5. ZORANOV TELEFON U STANJU MIROVANJA

Nephodno je da se u daljem toku postupka obavi dopunsko veštačenje telefona Zorana Marjanovića i objasni na koji način se može dokazati da li je zaista isključio telefon po dolasku na nasip.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • WILSON

    20. oktobar 2018 | 15:09

    Ko je napravio te propuste treba ga odmah u zatvor. Ti propusti sigurno nisu slučajno!!!

  • Тодорић

    20. oktobar 2018 | 13:15

    Никада ништа нећете доказати користећи његове наводе као основ дешавања.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA