≫ 

Novi napad na Srbe: Albanci napravili zasedu i kamenovali autobus u kom su se nalazili vernici iz Beograda

Vernici se sada nalaze ispred policijske stanice

  • 9

Dva autobusa sa vernicima iz Beograda kamenovana su danas kod gradića Istok nadomak Peći na KiM, nakon posete crkvi Bogorodice hvostanske.

Grupa Albanaca je postavila prepreke i sačekala da se vernici vrate posle pomena koji je na ostacima hrama služio paroh Nebojša iz Istoka, javlja radio Kontakt Plus.

(UŽIVO) SNS proslavlja veliki jubilej: 10 godina od osnivanja stranke, građani aplauzom dočekali Vučića i Nikolića (FOTO)

Kako saznaje Radio Kontakt plus u napadu nije bilo povređenih, a autobusi sa vernicima i posetiocima trenutno se nalaze ispred stanice Kosovske policije u Istoku.

MARKO ĐURIĆ UPUTIO APEL MEĐUNARODNOJ ZAJEDNICI

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić apelovao je na međunarodnu zajednicu da reaguje na današnji napad na pravoslavne hodočasnike, koji su obilazili srpske manastire u Metohiji.

Đurić je dodao da Evropa ne sme ostati pasivna na ovo; Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Današnji napad je samo još jedno upozorenje kakva bi sudbina zadesila sve srpske svetinje na Kosovu i Metohiji ukoliko bi ostali bez zaštite, i zato apelujem na međunarodnu zajednicu da najozbiljnije reaguje, jer to nije samo napad na hodočasnike, već i na simbole zajedničke evropske hrišćanske tradicije i evropske vrednosti - istakao je Ðurić za Tanjug.

On je istakao da je to, istovremeno, još jedan argument protiv militarizacije kosovsko-metohijskih Albanaca, jer društvo u kojem se stimuliše ili barem ne sankcioniše versko nasilje ne sme imati vojne snage, pošto te snage sasvim sigurno neće staviti u službu mira i bezbednosti građana, bez obzira na njihovo versko i nacionalno opredeljenje.

Ðurić je napomenuo da su albanski ekstremisti danas na Kosovu i Metohiji još jednom pokazali koliko im je strana verska tolerancija i koliko preziru i hrišćansku prošlost naše južne pokrajine i spomenike srpske pravoslavne baštine.

On je dodao da Evropa ne sme ostati nema i pasivna pred ekspanzijom ekstremizma i verskog radikalizma na Kosovu i Metohiji, jer to je pošast koja ne poznaje granice i sutra bi mogla zapretiti i prestonicama evropskih država.

- Kosovo i Metohija je postalo lonac u kojem se kuvaju svi oblici mržnje i ekstremizma, i pred time se više ne mogu i ne smeju zatvarati oči - dodao je Ðurić za Tanjug.

(Telegraf.rs/Radio Kontakt plus/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mimi

    21. oktobar 2018 | 18:39

    Ko ih podržava, nije ni čudo šta radi taj polusvet.

  • Sanja

    21. oktobar 2018 | 18:54

    Divljaci i primitivci ko da su dosli iz dzungle kakv je to neki polusvet..

  • Klimt-Bec

    21. oktobar 2018 | 18:56

    Sta ocekujete od Naroda koji u 21 Veku, i dalje zivi u rodovskoj zajednici???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA