≫ 

Devojčicu iz Aranđelovca ubio kineski ekstazi, roditelji neutešni: Moja kćerka je uzela jednu tabletu i više se nije probudila

Ekstazi iz Kine je, navodno, pet puta jači od nekadašnjeg domaćeg i po nečiji organizam momentalno kobno deluje

  • 44

Devojčica Sofija S. (15) iz Aranđelovca preminula je posle četiri dana borbe za život na VMA, gde je prebačena kada joj je pozlilo posle uzimanja ekstazija na jednoj kućnoj žurki. Prema nekim saznanjima, deca su koristila ekstazi iz Kine, koji se pojavio u poslednje vreme.

- Te večeri njih dvadestak je bilo mladih, na privatnoj žurci. I svi su probali to što su doneli. Neki pričaju da je ekstazi iz Kine koji se pojavio u poslednje vreme. Svako različito reaguje na njega - kaže izvor Kurira, koji je dobro upoznat sa situacijom oko smrti Sofije S. u Aranđelovcu.

Povodom njene smrti uhapšen je Nikola B. (21) iz ovog grada zbog postojanja osnova sumnja da je doneo drogu na žurku. Prema saopštenju policije, Nikola je na žurku doneo sedam ovih tableta, od kojih je Sofija uzela jednu.

Foto: Shutterstock

- Njeni roditelji su vlasnici salona nameštaja u Aranđelovcu i sve su stekli svojim radom. Ona je te večeri ekstazi probala iz čiste radoznalosti i verovatno prvi put u životu pošto je društvo oko nje koristilo. Priča se da je ekstazi iz Kine pet puta jači od nekadašnjeg domaćeg i da po nečiji organizam momentalno kobno deluje. Ona je uzela jednu tabletu - kažu sagovornici.

Vest o Sofijinoj preranoj smrti zavila je u crno njenu porodicu, a otac Boris kaže da je ona otišla sa društvom na žurku u kuću kod drugara.

- Na žurci se pojavio taj momak, koji je doneo tablete ekstazija. Svi su uzeli. Ali moja ćerka je uzela jednu. Pozlilo joj je, pa su je doveli kući. Bila je svesna. Odveli smo je u bolnicu, odakle je prebačena na VMA u Beograd. Ali, nije se probudila. Bila je na aparatima. Neizmerno smo zahvalni lekarima sa neurologije i toksikologije sa VMA, koji su sve učinili da je spasu - ispričao je potreseni otac.

Sofija je uzela samo jednu tabletu/ Foto: Facbook/Sofija Siljanoski, Profimedia/Alamy

I pored insistiranja porodice, niko od njenih drugara nije hteo da kaže šta je Sofija progutala kobne noći.

Podsetimo, ekstazi je ovog leta za samo nekoliko dana odneo čak četiri mlada života u Srbiji.

Tako je u junu Marija M. (17), učenica Politehničke škole preminula usled predoziranja narkoticima.

Jovan Paunović/ Foto: Facebook

Beograđanin Jovan Paunović (17), preminuo je na VMA, nekoliko sati nakon što je pronađen kako ispred jednog beogradskog splava leži u bunilu i grči se u užasnim bolovima jer je u sebe uneo smrtonosnu količinu droge ekstazi.

U Bačkoj Palanci, u junu, od prekomerne doze narkotika preminuo je tinejdžer N. S. (18), a njegovo telo u stanu Gundulićevoj ulici pronašao je otac. Policija iz Bačke Palanke je tada izvršila uviđaj, a nezvanično se saznaje da je smrt nastupila usled predoziranja.

Mirjana M. (21) preminula je 5. jula u iznajmljenom stanu u Ulici cara Lazara, a policija sumnja da je uzrok smrti predoziranje ekstazijem (MDMA).

Smrtonosni ekstazi tri do četiri puta jači nego pre, jedna tableta je dovoljna za predoziranje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dh

    7. novembar 2018 | 22:09

    Ako je na slici Sofija onda krivim roditelje..Da li je moguce sa ste dopustili da onako izgleda detw od 15 godina?Ja sam sa 15 vozila bicikl,igrala lastis I zmurke s loptom a ona go stomak,nokti izleda kao da ima 20 a ne 15....

  • xx

    7. novembar 2018 | 22:14

    Jel sam ja jedini koji ne veruje u te price da su uvek oni "prvi put uzeli?

  • milijana

    7. novembar 2018 | 22:54

    Ja sam sa 15 godina morala da budem u 21h u kuci, a za svaku8 zurku, tojest rodjenda, moralo je da se zna kod koga je i ko cde biti. I sta fali, odrasli smo sasvim u redu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA