"Na život mladog Amerikanca niste mogli da utičete, ali na njihove možete": Završne reči na suđenju sedmorici Srba

Pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode

  • 9

Suđenje sedmorici srpskih državljana okrivljenih za ubistvo američkog turiste Bakarija Hendersona (23) na grčkom ostrvu Zakintos u julu prošle godine nastavljeno je danas završnim rečima njihovih branilaca, a presuda se očekuje 22. novembra. 

Završnu reč danas su dali advokati Miloša Ilića, Stefana Stojanovića i Nemanje Petrovića.

Do tančina su analizirani dokazi, zašto je i kako otpočeo incident i kako je i zašto Henderson povređen, prenela je Tanjugu jedan od beogradskih advokata Zora Dobričanin Nikodinović.

Odbrana je, prema njenim rečima, tvrdila da Hendersonu niko od mladića iz Srbije nije naneo povredu koja je dovela ili uticala na smrtni ishod.

Bakari Henderson Foto: Tanjug/AP

Takođe, odbrana je tvrdila da do svađe i tuče nije došlo zbog selfija sa konobaricom, kako su prenosili mediji u Grčkoj i SAD.

Ostalo je da 22. novembra bude izneta završna reč za Dušana Rankovića i istog dana se očekuje objavljivanje presude.

Odbrana je izrazila nadu da će se grčki sud držati samo činjenica i dokaza.

U završnoj reči, grčki branilac optuženih mladića iz Srbije je poručio da je svima žao što je život mladog Amerikanca ugašen, ali da nisu u bolju situaciju dovedeni ni optuženi mladići...

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji Foto: Profimedia

- Na njegov život niste mogli da utičete, ali na njihove možete. Zato vas molim da razmislite bez pritiska jer vi predstavljate grčku državu - rekao advokat iz Grčke obraćajući se sudu.

Pored srpskih mladića na optuženičkoj klupi su i jedan grčki i jedan državljanin Velike Britanije poreklom iz Bosne i Hercegovine. Oni su optuženi za učešće u prebijanju američkog turiste Bakarija Hendersona na ostrvu Zakintos u noći između 7. i 8. jula 2017. godine u klubu "Bar kod", u mestu Laganas.

Tužilaštvo traži najstrože kazne za optužene, a isto očekuju i Hendersonovi roditelji.

Pet Srba je u pritvoru u Grčkoj, dok se dvojica brane sa slobode.

Grk i Bosanac su takođe u pritvoru. Optužnicom im se na teret stavlja teško ubistvo, za koje je prema grčkim zakonima zaprećena kazna doživotnog zatvora, koji, međutim, ne može da se izrekne mlađim punoletnim licima - u ovom slučaju to je nekoliko Srba.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ....

    12. novembar 2018 | 17:24

    Znaci nisu ga Srbi ubili i nisu ga prvi napali? Pa od koga je bezao? Ko ga je sapleo? Ko ga je isutao u glavu? Sam sebe?

  • Zaneti

    12. novembar 2018 | 18:08

    Tragedija je sto je covek izgubio zivot ali treba prvo uzeti uzrok nesrece,niko ovde nije imao namere da ubije coveka ali desilo se sta se desilo.Sta je dovelo do te opste tuce,koliko sam procitao iz medija da ti momci nemaju problem sa zakonom i sa onih snimaka se vidi da je to bio napad desetak osoba na jednu,ko je tu zadao smrtonosan udarac?Ubijen je mladic ali ne mogu biti svi osudjeni dozivotno ili po 40 godina!!!

  • N.N

    12. novembar 2018 | 21:51

    Ako imate mozga gradjani Srbije nemojte biti vise nekulturni,agresivnimaloumnici..Vidite kako mozete da okoncate ostatak zivota. U ZATVORU..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA