≫ 

Forenzičar Šipka strahuje za svoju bezbednost posle izjava Marjanovića: Bojim se zbog priče da sam napastvovao Jeleninu drugaricu

Nenad Šipka pričao je telefonom sa Zoranom Marjanovićem i detalje razgovora otkrio je za Telegraf.rs

  • 9

Poslednjih godinu i po dana Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja, bavi se ubistvom Jelene Marjanović čije je telo pronađeno 3. aprila 2016. godine na nasipu u Borči. Za Telegraf.rs je otkrio da po prvi put strahuje za svoju bezbednost i da se pribojava da neko može da mu naudi.

U medijima su se pojavile informacije da je Nenad Šipka "napastvovao Jeleninu drugaricu iz detinjstva, Tatjanu B. na grobu pevačice udarivši je po zadnjici". Direktor Centra smatra da je ovo način da se ukalja njegovo ime.

- Priča da sam napastvovao Tatjanu je način da se ja diskreditujem. Doduše, mnogo mi je draže da su ovako pokušali da me diskredituju, nego da su, na primer, napisali da sam napastvovao dečake, da sam pedofil. Ali nakon ovoga moram da naglasim da sad strahujem za svoju bezbednost, jer su ovo sad direktni udari na mene i moju ličnost. Bojim se šta može da se desi - izjavio je za Telegraf.rs Nenad Šipka direktor Centra za forenzička istraživanja.

Jelenina drugarica Tatjana B. se, prema navodima Nenada Šipke, priključila njegovom timu za istraživanje forenzičkih dokaza u vezi sa ubistvom na nasipu u Borči. Kako on tvrdi, pre nekoliko dana sama je odlučila da ode da razgovara sa Zoranom Marjanovićem.

Tad su njih dvoje pozvali Šipku i kako sam tvrdi zbog razgovora koji je obavio sa mužem pokojne Jelene Marjanović, u javnost je "puštena priča da je napastvovao Tatjanu B. sa ciljem da se njegovo delo i ličnost diskredituje".

Nenad Šipka, direktor Centra za forenzička istraživanja strahuje za svoju bezbednost Foto: Marko Jovanović

- Ja sam joj rekao da mislim da nije dobra ideja da ode kod Zorana. Međutim, nije me poslušala i poslala mi je poruku u pola jedan ujutru da se nalazi kod njega. Njih dvoje su me pozvali u pola četiri. Dala mi je da razgovaram sa Zoranom. Sve vreme sam ja pričao, nisam mu dozvoljavao da išta kaže, jer sam znao da bi to smetalo njegovim advokatima - kazao je Šipka.

Direktor Centra za forenzička istraživanja ističe da je Marjanoviću ispričao zaključke do kojih je došao njegov tim.

- Rekao sam mu da mi smatramo da Jelena udarce nije zadobila na nasipu u Borči. On je na to odgovorio "moguće, moguće". Zoran je tvrdio da je sa Jelenom bio na naspu 2. aprila, a na naš zaključak da je ona nestala još 1. aprila odgovorio je ovako - istakao je naš sagovornik.

Zoran Marjanović Foto: Telegraf

Povodom ove situacije se oglasio i Zoranov otac Vladimir, kako pišu beogradski mediji, koji je naveo da je Šipka poslao Tatjanu kod Zorana kako bi stupio u kontakt sa njim.

- Napominjem da je Jelenina drugarica sama otišla da razgovara sa Zoranom i da su oni mene zvali. Vladimir je rekao da sam je ja poslao da bih stupio u kontakt sa njegovim sinom. To nije tačno - objasnio je Šipka.

Vladimir Marjanović je, takođe, naveo da smatra da je direktor opsednut Jelenom.

- Postoje priče da sam zaljubljen u nju. To nije istina, mene zanima slučaj i da se pronađe ubica. Nisam opsednut Jelenom nego sam uporan da se otkrije ubica. Može da se kaže da sam opsednut ovim slučajem, ali nikako njom - zaključio je razgovor za Telegraf.rs Nenad Šipka direktor Centra za forenzička istraživanja.

Jelena Marjanović sa sestrom Teodorom Krsmanović i ćerkom Janom Foto: Telegraf/Privatna arhiva

Jelena Marjanović ubijena je 2. aprila, a njeno telo pronađeno je sutradan na nasipu u Borči.

Njen muž, Zoran Marjanović je uhapšen 15. septembra 2017. godine, gotovo godinu i po dana od ubistva.

On je i pre toga bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu pušten zbog nedostatka dokaza.

Pušten je na slobodu 12. jula 2018. godine.

VIDEO: Rekonstrukcija ubistva Jelene Marjanović

(Ivana Vlajković/i.vlajkovic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miroslava

    13. novembar 2018 | 16:28

    Ovaj sipka je vise dosadan i pravise mnogo pametan ko zna stamuti

  • Vladan

    13. novembar 2018 | 19:20

    Od ovaga lika me podilazi jeza koliko i od Z. M

  • Iskra

    13. novembar 2018 | 18:30

    Ma vazno da je covek propevao, ko peva zlo ne misli...E Sipka, jos ti samo treba sipka da i zaigras, ovo je ludilo od slucaja....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA