Čume povukao molbu za uslovni otpust, ostaje u zatvoru

Imajući u vidu da je osuđeni povukao molbu za uslovni otpust, doneta je odluka vanpretresnog veća Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojim je molba osuđenog, kao i njegovog branioca, odbačena

  • 0
Ljubiša Buha Čume Printskrin: Youtube/b92rtv

Prvi srpski svedok saradnik Ljubiša Buha Čume koji je nedavno podneo nadležnom Trećem osnovnom sudu u Beogradu molbu za uslovni otpust, odustao je od te namere i rešio da ipak, ostane u KPZ Sremska Mitrovica, gde izdražava kaznu od 16 meseci zbog vređanja zamenika Trećeg osnovnog tužioca.

Sednica veća koje je trabalo da odlučuje o Buhinom uslovnom otpustu bila je zakazana za 22. novembar, ali došlo je do izmena. Iz nadležnog suda za "Novosti" kažu:

- Buha Ljubiša i njegov branilac su 20. septembra Trećem osnovnom sudu u Beogradu uputili molbu za uslovni otpust osuđenog. U podnesku primljenom u sudu dana 30. oktobra, osuđeni je, pored ostalog, naveo da moli sud da se hitno povuče njegova molba za uslovni otpust. Imajući u vidu da je osuđeni povukao molbu za uslovni otpust, doneta je odluka vanpretresnog veća Trećeg osnovnog suda u Beogradu, kojim je molba osuđenog, kao i njegovog branioca, odbačena kao nedozvoljena - kažu iz suda.

Podsetimo, Čume je svojevremeno bio osuđen na jednogodišnju robiju jer je pretio dvojici pripadnika obezbeđenja bivše supruge, a onda i na dve godine i osam meseci zbog ugrožavanja sigurnosti policajca Milana Ljubenovića, ometanja istage i uticaja na svedoke. Taj deo kazne je već "odležao", a zbog optužbi da je pretio bivšoj supruzi Ivani Dulović je oslobođen.

Na slobodu bi trebalo da izađe u leto 2019, ali kako je izdržao dve trećine kazne zakon mu dozvoljava da bude ranije pušten i eventualno kaznu dosluži kod kuće.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA