U više akcija policija uhapsila 22 osobe i podnela prijave protiv 3 maloletnika: Među njima se nalazi i opasan pljačkaš tepiha

Osumnjičeni su privedeni javnim tužilaštvima

  • 1

U nekoliko akcija pripadnici policije, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima uhapsili su 22 osobe zbog krivičnog dela iz oblasti imovinskih delikta, kao i zbog krađa. Protiv još 16 lica podnete su prijave. Tri maloletnika su, takođe, obuhvaćena ovim postupkom. Među uhapšenima je i mladić koji je otuđio tepih.

BEOGRAD

Policija u Beogradu uhapsila je M.P. (37) zbog sumnje da je izvršio prevaru, falsifikovao isprave i navodio na overavanje neistiniti sadržaj. Sumnja se da je M.P. pribavio falsifikovani ugovor o prodaji nepokretnosti za jedan stan, navodno zaključen između sada pokojne žene kao prodavca i njega kao kupca.

On se sumnjiči da je zatim falsifikovani ugovor predao u javnobeležničku kancelariju, overio fotokopiju predmetnog ugovora i overen ugovor predao u katastar nepokretnosti opštine Stari grad, na osnovu čega se upisao u listu nepokretnosti kao vlasnik stana, čime je stekao protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 100.000 evra.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

U Beogradu su takođe uhapšeni i bugarski državljani I.D.G (40) i A. F. N. (56) zbog sumnje da su počinili teške krađe, falsifikovali i zloupotrebili platne kartice.

Uhapšeni bugarski državljani zbog sumnje da su zloupotrebljavali platne kartice Foto-ilustracija: Tanjug/AP

Sumnja se da su dvojica uhapšenih dolazili do Kliničkog centra Srbije i drugih zdravstvenih ustanova na teritoriji beogradske opštine Savski venac, uzimali od pacijenata i medicinskog osoblja mobilne telefone i novčanike, a potom ukradene platne kartice zloupotrebljavali na bankomatima.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Pored njih je protiv žene (64) podignuta krivična prijava zbog sumnje da je izvršila dela prevare i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i druge pogodnosti.

Ona je osumnjičena da je u periodu od aprila do septembra ove godine putem sredstava javnog informisanja vršila apel za pomoć i otvarala fondove za uplatu novca sebi i ćerci, lažno prikazujući njihovo teško materijalno i zdravstveno stanje kroz falsifikovanu medicinsku dokumentaciju.

U akciji je uhapšena i žena (64) Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Takođe ona se sumnjiči da je u periodu od marta do oktobra ove godine iz humanitarnih fondova crkvenih institucija Srpske pravoslavne crkve neosnovano dobijala i koristila pogodnosti u vidu novčanih uplata i prijema paketa sa robom široke potrošnje po ličnoj aplikaciji na osnovu lažnog apela za pomoć.

PANČEVO

Pripadnici policije u Pančevu uhapsili su A.B. (25) zbog sumnje da je izvršio tešku krađu.

Sumnja se da je A.B. krajem septembra ove godine upotrebom podesnog alata otvorio vrata jedne kuće, ušao unutra i otuđio tepih.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Pančevu.

VRANJE 

Policija u Vranju podnela je tri krivične prijave protiv muškarca (47) zbog sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Pripadnici policije u Smederevu podneli su krivičnu prijavu protiv žene (41) zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevara Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Sumnja se da se on u prvoj polovini ove godine više puta predstavljao kao radnik Vojno-bezbednosne agencije i oštećenima obećavao različite usluge za novčanu nadoknadu.

Jednoj od oštećenih obećao je upis sina u Srednju vojnu školu, drugom zaposlenje u VBA, a trećem zaposlenje u Vatrogasno-spasilačkoj jedinici u Valjevu za šta je zahtevao i primio novac u ukupnom iznosu od 200 evra i 28.000 dinara.

SMEDEREVO

Pripadnici policije u Smederevu podneli su krivičnu prijavu protiv žene (41) zbog sumnje da je izvršila krivično delo prevara.

Ona je osumnjičena da je obećavajući da skida crnu magiju od oštećene uzela zlatan nakit u vrednosti od oko 60.000 dinara.

VIDEO: Pala velika, organizovana kriminalna grupa u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA