≫ 

Osetio se smrad spržene plastike, a delovi auta su leteli svuda: Potresna ispovest očevica eksplozije koja je digla Galeniku na noge (VIDEO) (FOTO)

Sumnja se da je bomba bila namenjena muškarcu koji je od ranije poznat policiji

  • 0

Eksplozija automobila na autobuskom stajalištu na Galenici probudila je jutros uz prasak stanovnike okolnih zgrada. Oni koji su već bili na ulici tvrde da je detonacija bila toliko jaka i nenadana da su se u trenu ukipili u mestu i nisu znali šta da rade.

- Sve se desilo iznenada. Išla sam sa druge strane ulice ka autobusu, kada sam iza sebe čula prodorni prasak. Žena pored mene je vrisnula, a kada smo se okrenule videle smo kola koja gore  - priča za Telegraf.rs očevidac Mica R.

Foto: Čitalac Telegrafa

Automobil marke "volvo XC60" vatra je brzo počela da guta. Za nekoliko sekundi vazduh se ispunio dimom, a ubrzo su se začule i sirene.

- Policija je blokirala saobraćaj, pa autobus nije stizao. Videla sam da su svuda po asfaltu bili rasuti delići stakla i plastike automobila. Laknulo mi je kada sam videla da krvi nema. Ipak osećao se taj neprijatni miris izgorele plastike i metala - dodaje ona.

Kako su nadležni potvrdili, niko nije povređen ovom incidentu, no stručnjaci procenjuju da bi čovek bio mrtav da je bio u vozilu u trenutku detonacije.

Delići automobila ostali su na asfaltu Foto: Čitalac Telegrafa

Policija je četiri sata vršila uviđaj, a sumnja se da je eksploziju izazvala bomba koja je postavljena ispod automobila. 

BOMBA BILA NAMENJENA ZORANU ISAILOVIĆU?

Vlasnica automobila je, kako saznajemo, Olivera J. koja nema kriminalni dosije, ali je zato njen suprug Zoran Isailović (54) od ranije poznat policiji.

Sumnja se da je bomba bila namenjena njemu.

Pre 13 godina Isailović je bio glavni osumnjičeni u incidentu koji se odigrao u naljelju Nova Galenika, kada je Bogdan Bojat (42) teško ranjen pucnjem iz pištolja. 

Policija je četiri sata vršila uviđaj Foto: Čitalac Telegrafa

Kako su tada pisali mediji, Bojat je pogođen dok je ulazio u automobil marke "pežo". Isailović mu je, navodno, prišao i ispalio u njega dva hica. Pogodio ga je u levu butinu, nanevši mu tešku prostrelnu ranu i zatim pobegao.

I Bojat je bio od ranije poznat policiji zbog krađe automobila.

Da li je bomba bila namenjena Isailoviću i koju je postavio, utvrdiće istraga.

VIDEO: Horor njegovog života se dogodio u sasvim običnoj šetnji

(D.D.S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA