Doktorka u Požarevcu i njen saučesnik preko lažnih recepata uzeli 90 kutija leka za lečenje narkomana

U cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija, policija uhapsila 20 osoba

  • 2

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Požarevcu uhapsili su M.O. (43), radnika Doma zdravlja Požarevac, dok su podneli krivičnu prijavu protiv četrdesetosmogodišnje žene, lekara u ovom Domu zdravlja, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela falsifikovanje službene isprave i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Sumnja se da su njih dvoje u periodu od 01. do 25. avgusta ove godine na osnovu lažnih recepata podigli 90 kutija leka "buprenorfin" u Apotekarskoj ustanovi Požarevac.

Preko lažnih recepata podigli 90 kutija lekova Foto: Pixabay.com

Osumnjičeni M.O. je kako se sumnja na ovaj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 129.555 dinara, za koliko je i oštećen Republički fond PIO.

Po nalogu tužilaštva, osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa Poreskom policijom i nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja finansijskog kriminala i korupcije u prethodna tri dana u više odvojenih akcija uhapsili su 20 osoba, dok su protiv još 15 osoba podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Oni se sumnjiče da su u periodu od 2013. godine do danas izvršili više krivičnih dela kojima su oštetili budžet Republike Srbije, Republički fond PIO i druga pravna lica

u ukupnom iznosu od oko milion evra.

Akcije su sprovedene na teritoriji Novog Sada, Čačka, Jagodine, Pančeva, Zrenjanina, Zaječara, Sremske Mitrovice, Vrbasa, Aranđelovca, Smedereva i Požarevca.

Osumnjičeni se terete da su počinili krivična dela primanje mita, davanje mita, trgovina uticajem, zloupotreba službenog položaja, zloupotreba položaja odgovornog lica, prevara u privrednom poslovanju, falsifikovanje isprave, nedozvoljen promet akciznih proizvoda, neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću, navođenje na overavanje neistinitog sadržaja, falsifikovanje službene isprave i poreska utaja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA