Požarevčanin maltretirao i proganjao žene, zvao ih telefonom više od 200 puta: Sada je uhapšen i preti mu tri godine zatvora

Ako je i vas uznemiravao, odmah obavestite policiju

  • 2

Osnovni sud u Velikom Gradištu odredio je jednomesečni pritvor za M.S. (25) iz Požarevca, zbog sumnje da je izvršio krivično delo proganjanje i polno uznemiravanje.

Posle isteka policijskog zadržavanja od 48 sati, on je predat osnovnom javnom tužiocu u Velikom Gradištu na saslušanje, u prisustvu branioca određenog po službenoj dužnosti. Njemu je određen pritvor do 30 dana, kako ne bi uticao na svedoke i kako ne bi ponovio delo za koje se tereti.

Osumnjičeni je od avgusta do dana hapšenja, održavao kontakte sa tri žene, preko fejsbuka. Pošto je želeo sa njima da stupi u emotivnu vezu, one su ga odbile, jer su mnogo starije od njega, oko 20 godina.

Međutim, on to nije hteo da prihvati, već ih je neprestano nazivao, po 200 i 300 puta i pretio da će da objavi njihove fotografije koje su mu slale. Osim toga, on je od njih pokušavao i da iznudi novac, kako ne bi objavio ove fotografije. Sve tri su ga prijavile, posle čega je uhapšen i pritvoren.

Za ova dela zakonom je zaprećena kazna do tri godine, odnosno do šest meseci zatvora.

Tužilaštvo i policija apeluju na građane koje je osumnjičeni uznemiravao da to i prijave, kao i da prijave bilo čija uznemiravanja, kako bi se vinovnici procesuirali na osnovu novog krivičnog dela – proganjanje, uvedeno u krivični zakon od ove godine.

(Telegraf.rs/tpknews.com)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N N

    16. novembar 2018 | 17:14

    Da ne ispadne da ga branim, kolko je on kriv podjednako su krive i one pa i vise, nisu htele da prihvate jer su duplo starije od njega a prihvatile da osobi koja im moze biti dete da salju svoje golisave fotke. Stvarno fine neke zene nema sta.

  • JA

    16. novembar 2018 | 18:31

    A koliko je Era Ojdanic kaznjen i da li je uopste kaznjen za seksualno uznemiravanje maloletnica? Nije bilo u medijama da je uopste pritvoren a kamoli da mu je izrecena kazna. To je mnogo vece krivicno delo. Molim vas objavite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA