Udario starca po glavi, vezao ga i ugušio jastukom: Osuđeni ubica i pomagač iz Sremske Mitrovice, rođaci najavljuju žalbu zbog male kazne

S.S. koji je starca ubio dobio je 20 godina zatvora, dok je S.I. koja mu je pomogla dobila 10

  • 7

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici, u četvrtak je S. S. iz ovog grada nepravosnažnom presudom osuđen na 20 godina zatvorske kazne, zbog teškog ubistva. S. I. iz Vrdnika, koja se teretila za teško ubistvo u pomaganju, dobila je 10 godina robije.

Oni su proglašeni krivim za ubistvo starca M. I. iz Vrdnika, inače njenog strica, u noći između 5. i 6. aprila prošle godine.

U presudi, koju je sudija Marica Jolić pročitala pred optuženima, između ostalog se navodi da se S. S, tadašnji momak S.I, te kobne večeri dovezao kolima u Vrdnik. Našao se sa devojkom, a zatim je automobil ostavio malo dalje.

- Oni su pešice došetali do kuće M. I. S. I. je ostala na kapiji da čuva stražu, a njen dečko je provalio u sobu oštećenog - navodi se u presudi.

- On je starca udario više puta po glavi, zatim ga vezao kanapom i selotejpom, a nakon toga prekrio mu je glavu jastukom i sa krevetom okrenuo naopačke. Posle toga se M. I. ugušio.

S. S. je u jednoj fioci pronašao beli koverat sa novcem, i iz njega je S. I. dao 28.900 dinara, dok je ostatak zadržao. Koliko je novca ukupno bilo u koverti tokom sudskog procesa nije tačno utvrđeno. Svedoci na suđenju su izneli da je starac i ranije bio na meti pljačkaša, te da je iza tog razbojništva bila upravo S. I.

Nakon izricanja presude S. S. i rođaki S. I, sin ubijenog M. I., istih inicijala, drugačijeg imena, izrazio je nezadovoljstvo visinom zatvorske kazne.

- Svakako da će moj advokat podneti žalbu, na ovu presudu. Očekivao sam da će ubica biti osuđen na 30 godina, a S. I. najmanje na 20. Ona je tipovala, jer je mislila da se kod mog oca nalazi mnogo novca. Od prihoda je imao samo penziju, ni ja nisam znao koliko je imao ušteđevine i da li je uopšte imao - rekao je sin.

S. S. i S. I. koji su se tokom sudskog procesa branili ćutanjem, ostaju i dalje u pritvoru Kazneno-popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici, sve dok ih ne upute na izdržavanje zatvorske kazne.

REKLA PA POREKLA

Optuženi S. S. je odmah na glavnom pretresu osporio optužnicu i rekao da ostaje pri svom iskazu koji je dao 14. aprila 2017. godine u tužilaštvu tvrdeći da nije kriv, te da nema veze sa krivičnim delom za koje ga optužuju. I S. I. koja je dva puta dala izjavu u toku istražnog postupka, izjasnila se da stoji iza poslednje od 19. septembra 2017. godine, da nije kriva. Ipak, ona je u prvoj izjavi priznala krivično delo.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baka

    16. novembar 2018 | 18:57

    Što ne date puna imena i prezimena ovih skotova. Kad bude oko za oko i zub za zub i kad budu rigoroznija kažnjavanja ovako monstruoznih nedela manje ce ih biti. I, naravno, kad bi postojala smrtna kazna za najteže zločine teže bi se tako nwšto dešavali.

  • Seka

    16. novembar 2018 | 20:21

    Puno ime I prezime izvrsilaca

  • SasaS

    16. novembar 2018 | 21:59

    Ljudi samo smrtna kazna može nešto da popravi. Imaš ljude kojima godine ništa ne znače, al urade ono što hoće ili vole, psiha je to.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA