≫ 

Ko je Vesko Kalezić, ubijeni pripadnik "kavačkog" klana: Kockarske dugove, ljubavne probleme i svađe rešavao bombama i ubistvima

Iznervirati Kalezića često je imalo za ishod fizički obračun, pa i likvidacije protivnika

  • 9

Veselin Vesko Kalezić (48), koji je ubijen u podgoričkom naselju Stari aerodrom oko 17.30 sati, od ranije je poznat policiji ali i ovdašnjoj široj javnosti.

Na dan ubistva Tatarin je došao sam Foto: Pixabay/5191107

Kalezić je uhapšen 2015. godine zbog sumnje da je početkom 2. januara bacio bombu u kuću bivše devojke Jelene Jeknić sa kojom je tada bio u svađi.

Od udara su izbijena ulazna vrata u prizemlju i napravljena oštećenja u hodniku stana, a niko nije povređen.

Mesec dana kasnije, početkom februara uhapšen je u centru Podgorice jer je napao jednog pri­pad­ni­ka In­ter­vent­nog vo­da po­li­ci­je. Sa njim u dru­štvu je bi­la Jeknićeva, kod ko­je je pro­na­đen pi­štolj. Do in­ci­den­ta je do­šlo u jed­nom ugo­sti­telj­skom objek­tu u Her­ce­go­vač­koj uli­ci.

Pre­ma tvrd­nja­ma oče­vi­da­ca, Ka­le­zić je tom pri­li­kom uda­rio ko­man­di­ra In­ter­vent­ne je­di­ni­ce.

Ve­se­lin Ka­le­zić je osu­đi­van zbog ubi­stva u cen­tru Pod­go­ri­ce sre­di­nom de­ve­de­se­tih. Ta­da je, ka­ko se sum­nja, pu­cao u jed­nog mla­di­ća u bli­zi­ni zgra­de Pred­sed­ni­štva.

U policijskim evidencijama vodio se kao pripadnik "kavačkog" klana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA