Stravičan požar u Nišu koji je odneo život bake (82) izazvalo električno jastuče? Stanare probudio dim, zavladala panika (FOTO)

Sreća što postoji protivpožarni put, pa su stanari brzo izašli

  • 0

Uzrok požara koji je jutros izbio na Bulevaru Zorana Đinđića 103 u Nišu kada je smrtno stradala Ž.P. (82) još se utvrđuje ali postoje pretpostavke da je vatra planula zbog neispravnog električnog jastučeta. Ova sumnja potkrepljena je činjenicom da je požar krenuo baš iz kreveta u kojem je baka pronađena mrtva. Vatrogasce su pozvali stanari zgrade, ali je za spašavanje starice bilo prekasno.

- Oko devet sati primetio sam dim u hodniku, pa sam istrčao iz stana da vidim šta se dešava. Sa četvrtog sprata gde je moj stan, krenuo sam naniže kako bih ustanovio gde gori. Kada sam došao do drugog video sam da iz njenog stana kulja dim. Počeo sam da je dozivam, a kako nije bilo odgovora otvorio sam vrata... Zapahnuo me je strahovit dim da sam morao da se izmaknem da se ne bih ugušio. Vatra je kuljala kroz prozore, bilo mi je jasno da možemo svi da izgorimo pa sam odmah alarmirao vatrogasce – priča Dušan Isaković, komšija stradale žene.

Stanari su brzo izašli napolje; Foto: Telegraf

Bratislav Ilić, takođe stanar zgrade u kojoj je došlo do paljevine kaže da je sreća što postoji protivpožarni put, pa su stanari brzo izašli.

- Dim je bio stravičan, jedva smo prešli na drugu stranu. Ljudi su bili prestravljeni, u panici.... Kada je došla policija čuli smo da je komšinica nastradala. Koliko sam ja čuo, krivo je električno jastuče koje se zapalilo – objašnjava Ilić.

Foto: Telegraf

Komšije nastradale žene kažu da je do prošle godine bila u dobrom zdravstvenom stanju, ali da joj se zdravlje naglo pogoršalo.

- Penziju je stekla u Elektronskoj industriji, uvek je bila prava dama bez obzira na godine. Sređena, negovana, bilo je pravo zadovoljstvo videti. Prošle godine je počela da se žali na bolove u kičmi koji su joj otežavali kretanje, pa su sa njom počele da žive kćeri koje su brinule o njoj. One su bile na poslu kada je došlo do nesreće – pričaju stanari zgrade u kojoj je izbio požar.

Uviđaj je u toku; Foto: Telegraf

Jelena Papović, portparol Višeg javnog tužilaštva saopštila je da je naložen uviđaj te da se ne može izjašnjavati o uzroku tragedije do njegovog okončanja.

- Tragedija je mogla da ima za posledicu mnogo više žrtava s obzirom na to da se zgrada u kojoj je vatra izbila sa obe strane lepi sa još dve, ali je zahvaljujući vatrogascima koji su za samo pet minuta došli na lice mesta, sprečeno širenje požara.

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA