≫ 

Došla sam kod brata da se ugrejem, a on je naskočio na mene: Nečuveni slučaj silovanja kod Varvarina

Iza bolničkih rešetaka se našao mentalno oboleli meštanin ovog sela Borivoje S. (60)

  • 2

Borivoje S. navodno je napastvovao svoju sestru Boricu S. u selu Donji Katun kod Varvarina. Više javno tužilaštvo u Kruševcu istražuje prijavljen slučaj silovanja, koji se navodno dogodio u mentalno zaostaloj porodici.

Iza bolničkih rešetaka se našao mentalno oboleli meštanin ovog sela Borivoje S. (60), koga je za krivično delo prijavila njegova rođena sestra Borica S. (64), koja takođe ima mentalnih problema.

Istražni organi su pred pravim izazovom kako bi utvrdili šta se u stvari dogodilo pod krovom ove porodice. Borica je ispričala da je prešla u bratov deo kuće, kako bi se ugrejala, jer njoj nije radio šporet.

Nije slutila šta će se desiti Foto: Profimedia/Alamy

- Nisam se nadala, napao me je, uplašila sam se. Pa, živeli smo lepo pre toga, brinula sam o bratu -ispričala je i "Novostima" Borica, koja se, prema njihovim saznanjima, policiji obratila u petak.

Borivoje, koji je, inače, 100 odsto lišen poslovne sposobnosti, odmah je po prijavi priveden, određena mu je mera zadržavanja do 48 sati i sproveden je u Okružni zatvor u Kruševcu. Kako saznajemo, u Višem javnom tužilaštvu odlučeno je da se uradi psihijatrijsko posmatranje, tako da se očekuje da on bude prebačen u Specijalnu zatvorsku bolnicu u Beogradu. I lekarski nalaz prijavljenog silovanja biće predmet veštačenja.

- U pratnji policije, pacijentkinja je došla u Dom zdravlja. Dežurni doktor je dao vozilo kako bi radi dalje istrage žena bila poslata na Ginekološko odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu, jer kod nas petkom ne dežura ginekolog  -predočava za "Novosti" dr Jasmina Rakić, direktorka DZ u Varvarinu.

Osim da povremeno potegne za flašom, kako saznajemo, Borivoje do sada nije imao sličnih prijava. Od prošle godine, sudskim putem mu je dodeljen staratelj - rođak Radisav S, posle čega je osumnjičeni ostvario prava na tuđu negu i pomoć, a sređena mu je i kuća.

- On je pre toga primao neku pomoć, u to nismo imali uvid, to je uzimala njegova bivša žena, koja je takođe psihijatrijski slučaj. Verujte da je živeo kao u praistoriji, imao je iskovane daske umesto prozora i neke čerge. Nije imao kupatilo, struju, nije imao zdravstveno osigiranje i nije mogao da se leči. Sve je to sada bilo regulisano - kaže, između ostalog, za "Novosti" staratelj Radisav S.

Borica S. se, za razliku od brata, ostvarila kao roditelj. Ipak, deca su joj odavno bila oduzeta i odrasla su u Domu "Jefimija" u Kruševcu. Sin joj se oženio i živi u Kruševcu, dok je ćerka udata u Ćićevcu. Ima i unuke.

- Njih dvoje celog života žive jedan pored drugog, dok su bili mlađi nikakav incident nije bio prijavljen. Brat je bio pod starateljskom zaštitom, a sestra je korisnik socijalnih prava  - priča izvor "Novosti" blizak istrazi.

U Donjem Katunu mnogi nisu čuli za prijavu silovanja. Čak su Boricu videli u utorak po selu kako šeta i kako kupuje brašno. Pripremala se da proslavi Aranđelovdan. U dvorištu porodične kuće svuda su razbacana posečena stabla, delovi otpada i lom. Ipak, bratov dom zatekli smo zaključan, dok je iz Boričinog sobička kuljao dim.

VIDEO: Druga izbo nožem, pa pokušao da siluje D.J

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA