Preduzetnik iz Aranđelovca "oprao" više od 3 miliona: Davao lažne podatke o prihodima i tako utajio porez

On je u 2017. i 2018. godini, u nameri da potpuno izbegne plaćanje poreza, davao lažne podtake o stečenim prihodima koje su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza

  • 3
Stolarska radionica, majstor, alat, drvo, drvenarija, popravke, magacin, palete, daske, skladiste, pare novac dinari Foto-ilustracija: Pixabay, A. Nalbantjan

Policija u Kragujevcu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva, podnela je krivičnu prijavu protiv odgovornog lica jednog privrednog preduzeća iz Aranđelovca (44), zbog sumnje da je izvršio krivično delo poreska utaja.

Kako se sumnja, on je u 2017. i 2018. godini, u nameri da potpuno izbegne plaćanje poreza, davao lažne podtake o stečenim prihodima koje su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, a koje su proistekle iz neregistrovanog proizvodnog pogona građevinskog materijala.

Na ovaj način je izbegao obračun i plaćanje poreza u iznosu od 3.294.086 dinara za koliko je, kako se sumnja, oštetio budžet Republike Srbije, saopšila je Policijska uprava Kragujevac.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SALE%

    27. novembar 2018 | 11:02

    U Švajcarskoj bi postao premijer, a kod nas lopov. Od poštenja se ne živi nego dostojanstvo umire!

  • Лицемер

    27. novembar 2018 | 10:50

    Што малтретирате поштене грађане? Утајио порез , можеш мислити!? Донесите закон којим ће се овим поштеним грађанима и њиховим породицама одузимати имовина вишеструке вредности у односу на ову сићу и наравно бар десет година робије.

  • DARKO 100%

    27. novembar 2018 | 10:44

    Ko neplati na mostu plati ce na cupriji ,oduvek bilo!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA