≫ 

Mafijaška ubistva potresaju Srbiju: Ubijeni Vlada Pop 38. žrtva obračuna klanova od početka rata države protiv okorelih kriminalaca

Ove godine bilo je nekoliko stravičnih likvidacija

  • 16

Sredinom oktobra 2016. godine država je objavila rat mafiji, a od tada su se u mafijaškim vatrenim obačunima dogodila najmanje 38 ubistva.

Vlada Pop (na fotografiji), koji je ubijen večeras na Vračaru tako je postao 38. žrtva vatrenih obračuna koji se na zaprepašćenje javnosti događaju širom srpskih gradova, bilo da je dan ili noć, ulice, kafić, prolaz između zgrada...

Uviđaj posle ubistva Popovića na Zvezdari Foto: Informer

Kako saznajemo, Popović je blizak Luki Bojoviću i škaljarskom klanu, ali za mnoga ulična ubistva stoje manje kriminalne grupe koje su povezane sa većim, a u igri su i navijačke grupe, pa je sve više mladih koji završavaju sa mecima na betonu beogradskih predgrađa.

Luka Bojović u španskom sudu Foto: Profimedia/AFP

Međutim, poslednja u nizu ubistava vezuju se za zloglasni klan Luke Bojovića.

Rat mafije se ove godine zahuktao u maju, kada je ubijen vlasnik auto-perionice na Karaburmi Dragoslav Miloradović. Zločin se dogodio 28. maja i tada je, takođe, bila proglašena akcija "Vihor".

VIDEO: Ubistvo Miloradovića ispred auto- perionice

Ubijeni Dragoslav Miloradović Printskrin/Youtube/Dzej Music Official

Ispostavilo se da je i Dragoslav Miloradović takođe bio član Bojovićeve grupe.

Ubistvo Miloradovića, Foto: Telegraf

Već u julu ove godine ubijen je i ugledni advokat Dragoslav Miša Ognjanović i to ispred svoje zgrade na Novom Beogradu. Ognjanović je bio i branilac Luke Bojovića, a advokati su bili šokirani time što je zbog kriminalnih obračuna krv pala i u njihovoj branši.

VIDEO: Tapušković upozoravao Ognjanovića da će i advokati postati žrtve

Ubijeni advokat Miša Ognjanović Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Jedna od najjezivijih likvidacija koje se pamte na beogradskim ulicama dogodila se nasred Autokomande juna meseca, kada je na prepunom bulevaru eksplodirao džip Siniše Milića, takođe člana klana Luke Bojovića. U trenutku eksplozije on je čekao zeleno svetlo na semaforu, a očevici pamte jezive samrne krike žrtve mafijaškog obračuna.

Još jedna stravična eksplozija u avgustu u Zemunu uznemirila je javnost, ali ne samo zbog toga što je reč o mafijaškom obračunu, već što je u kolima stradala španska misica Olac Bilbao, za čiji život i to da nakon nesreće može da stane na svoje noge su se lekari mesecima borili. Ovoga puta veruje se da je ona stradala u ratu klanova, ali u odmazdi Luke Bojovića nakon ubistva advokata Ognjanovića.

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kokan

    2. decembar 2018 | 11:53

    Nemaju se đe ubijat po kršu milogorskom, no su izašli na dvoboj po zemlji Srbiji.Vraćajte to odaklen su došli dok još ima vremena.

  • Duje

    2. decembar 2018 | 09:35

    Samo nek se tamane ..

  • 😂

    2. decembar 2018 | 09:30

    Zar nije naslov malo los? Ispada da je policija drugi mafijaski klan koji likvidira kriminalce...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA