≫ 

Vlada Pop slutio da će biti meta, nije izlazio iz blindiranog automobila: Pre nego što su ga ubili, uspeo je da obori jednog napadača

Prijatelj koji sa njim sedeo u kafiću, malo pre nego što su napadači ušli, otišao je u toalet

  • 17
Vladimir Popović Pop i Vojislav Kostić, meč, škaljarski klan Foto: Privatna arhiva

Vladimir Popović, zvani Vlada Pop, koji je ubijen u subotu uveče u svom kafiću na Zvezdari, primetio je i pokušao da zaustavi ubice pre nego što je pogođen smrtonosnim hicima. Sa njim je bio i Miloš Nilović zvani Runjo, koga istražni organi povezuju s "škaljarskim klanom", a koji je nekoliko minuta pre pucnjave otišao do toaleta, saznaju "Novosti".

Prema nezvaničnim informacijama, Popović je primetio kroz staklena vrata dvojicu maskiranih muškaraca, ustao i krenuo ka njima, ali su napadači bili brži. Zapucali su iz automatskog oružja i, prema dosadašnjim nalazima istrage, ispalili 15 metaka, od kojih je većina završila u telu Vlade Popa.

- Popović, iako teško ranjen, bukvalno je skočio na jednog od njih i oborio ga na zemlju. Drugi ga je, međutim, ubrzo odvojio od svog "pajtosa", bacio na zemlju i pucao mu u glavu - navode u istrazi za Novosti.

Mesto ubistva Foto: Telegraf

Popoviću nije spasa, odmah je izdahnuo, a napadači su pobegli u nepoznatom pravcu u kolima marke "audi". Policija je odmah pokrenula akciju "Vihor" i blokirala ceo grad, zaistavljajući sva sumnjiva vozila u potrazi za nepoznatim počiniocima, koji zasada nisu otkriveni.

NILOVIĆ NIJE POMOGAO?

Pre nego što su maskirani napadači upali u lokal, Nilović je sedeo sa Popovićem. Kako pišu "Novosti", prema dosadašnjim nalazima istrage, kada je izašao iz toaleta, Nilović navodno nije ni pokušao da pomogne Popoviću kada je već bio "overen" u glavu.

OTAC ČETVORO DECE I INVESTITOR

Na mesto ubistava je, čim je saznala, stigla i Popovićeva supruga sa decom, kao i rođaci i prijatelji.

Vlada Pop ubijen je u subotu Printskrin/Srpski telegraf

- U poslednje vreme je strahovao za sopstveni život. Slutio je da će biti meta napada. Iz svog blindiranog automobila retko kada je izlazio - ukazuju za ovaj listi izvori bliski istrazi.

Prijatelji Popovića su i juče dolazili do kafića, ne bi li videli mesto gde je njihov drug nastradao.

- Bio je dobar čovek, ljudina. Nema kome nije pomogao. Nema on nikakve veze ni sa "škaljarskim klanom", niti sa Lukom Bojovićem. Bio je investitor, zidao je zgrade. Ne znam ko bi uopšte hteo da ga ubije. Ostavio je iza sebe četvoro maloletne dece - rekao je "Novostima" jedan Popovićev poznanik.

POPOVIĆ JE, IPAK, OD RANIJE BIO POZNAT POLICIJI

Ubijeni Popović bio je poznati srpskoj policiji i pravosuđu. Istražni organi su ga dovodili u vezu sa klanom Luke Bojivića,  a navodno je bio blizak i sa "škaljarcima". Navodno, bio je i vlasnik kazina "Havana" na Slaviji, gde je, prema nekim operativnim podacima, skovan plan za ubistvo Blaža Đurovića (39), koji he hicima iz automata ubijen 10. marta ove godine u Dušanovcu.

Vladimir Popović Pop i Vojislav Kostić Foto: Privatna arhiva

Vlada Popo je u žižu javnosti dospeo posle optužbi da je sa Vojislavom Kostićem i Daliborom Đurićem iznudio novac od dvojice biznismena, Miloša Rilaka i Zorana Popovića. Na teret im se stavljalo i to da su na ime nepostojećeg duga za mobilne telefone pokušali da iznude novac, a uhapšeni su prošle godine upravo u "Havani".

Popović, Đurić i Kostić označeni su tada kao pripadnici "škaljarskog klana". Popović je navodno bio prijatelj i saradnik Luke Bojovića i Filipa Koraća. Kositć, bivši žandarm, navodno je bio visokopozicioniran u hijerarhiji klana. Čak i Kostićev brat uhapšen u restoranu "Durmitor", u velikoj policijskoj akciji u kojoj je privedeno nekoliko pripadnika tog klana. među kojima je bio i Miloš Nilović Runjo.

Popović i Kostić na listi su svedoka za ubistvo advokata Dragoslava Miše Ognjanovića, koje se dogodilo 28. jula 2018. godine.

VIDEO: Hladnokrvno ubistvo vlasnika diskoteke

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • grgic

    3. decembar 2018 | 10:54

    Kao u filmu Kum..odlazi u toalet,atentat..svako svoja posla..

  • Mile

    3. decembar 2018 | 10:50

    Možda taj prijatelj i nije slučajno tad bas otišao u wc.

  • Milos

    3. decembar 2018 | 20:48

    Bas tada taj klinac crnogorac otisao u wc, posle ga nije ni pogledao,zanimljivo.Ne cudi nista, crnogorci podmukli junacine velike,gledaju svoje d.p.e samo i ako mogu nekoga da iskoriste i potrose pogotovo ako su Srbi u pitanju. Dozovite se pameti, crnogorci nam nikada nista dobro nisu doneli. Jmaju veca prava i prolaz od nas Srba u sopstvenoj zemlji. Mozda nam tako i treba.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA