Saško Bogeski i pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika u svom stanu: "U šoku sam, iznenađen. Idem da javim ženi"

Apelacioni sud potvrdio da je Bogeski ubio Vladimira Manića u samoodbrani

  • 9

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio Saška Bogeskog, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani. Ovom odlukom odbijena je žalba tužilaštva i potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je Bogeski delovao u samoodbrani, rečeno je Tanjugu u sudu.

Nakon što je čuo za presudu, Bogeski se zahvalio svima koji su ga podržavali svih ovih godina dok je trajao proces i rekao da je "duboko u sebi verovao da će se sve ovako završiti, jer nije kriv."

- U šoku sam, iznenađen. Idem da javim ženi! - rekao je Bogeski.

Tužilaštvo je teretilo Bogeskog za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) - koja isključuje postojanje krivičnog dela. Do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom.

Na jednom od ročišta, Bogeski sa suprugom i advokatom Foto: Telegraf

Bogeski se branio kuhinjskim nožem. Nakon koškanja, Manić je pobegao iz stana sa ubodnim ranama, a nakon 400 metara je pao i preminuo, preneli su ranije mediji.

Bogeski je, u svojoj odbrani sudu ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu. Kako je rekao, pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Rekao je da se seća da je provalnik iskočio kroz prozor.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Krlja

    10. decembar 2018 | 15:43

    Napokon jedna postena presuda

  • Anci

    10. decembar 2018 | 15:41

    Nije trebao da provede ni dan na sudu.

  • Realista

    10. decembar 2018 | 18:24

    Nije trebao niti biti na sudu. Šta da je provalnik imao pištolj? Država štiti razbojnike isto koliko i oštećene i poštene građane. Ali kako kažu, "bolje da odležim u zatvoru ja njega nego on mene".

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA