Počelo suđenje za pokušaj ubistva: Marko je rasporio mladića srpom, a sada tvrdi da se ničeg ne seća (FOTO)

Povod za svađu bilo je parking mesto

  • 2

Nišlija Marko Paulus (31) koji je optužen da je 28. juna ove godine na Vizantijskom bulevaru pokušao da ubije svog sugrađanina Marka Mladenovića (28), danas je pred Višim sudom u Nišu kazao da se ne seća zločina koji mu se stavlja na teret.

On je istakao da ga je svađa sa Markom čiji je povod bio parking mesto, izbacila iz takta te da zato ne može da objasni zašto je iz gepeka automobila uzeo srp kojim ga je dva puta udario u grudni koš nanevši mu teške telesne povrede opasne po život.

Mesto napada, Foto: Telegraf.rs

Paulus je naglasio da Mladenovića nije poznavao dok se sa njim nije sukobio oko parkiranja.

HOĆEŠ DA TE "REŠAVAM"?

- Dok sam pokušavao da se parkiram video sam mladića kako ide ka meni raširenih ruku i viče: "Zašto si upalio sva četiri svetla ako nećeš da se parkiraš?" Krenuli smo jedan ka drugom, on se uhvatio za levi bok, i kazao mi: "Hoćeš da te rešavam?" Uplašio sam se da nema nešto kod sebe, okrenuo se i otišao u obližnju kladionicu. Međutim, setio sam se da nisam zaključao kola, pa sam se vratio. Hteo sam prvo da zaključam gepek, ruke su mi se tresle od straha, onda sam ga ponovo čuo kako mi kaže: "Još jedeš g*vna, nije ti dosta". Otvorio sam gepek i sledeće čega se sećam je mladić koji mi prilazi i kaže: "Stoj, policija!"

Mladenović je negirao da je upućivao pretnje i vređao napadača.

Policijski inspektor koji nije bio na dužnosti, sprečio napadača da pobegne, Foto: Telegraf

- Vraćao sam se do svog vozila nakon što sam odneo robu u radnju kada me je napao. Prišao mi je sa leve strane, pokušao sam da se odbranim rukom kada je zamahnuo nečim ka meni. Osetio sam kako gubim svest, neko me je uneo u taksi i odvezao u Hitnu pomoć – kazao je izbodeni mladić.

SAD ĆU DA TI J*BEM MAMICU!

Paulus je pokušao da pobegne sa mesta zločina, ali ga je u tome sprečio policijski inspektor Milan Ilić koji tada nije bio na dužnosti. On je posvedočio da je Paulus kazao svojoj žrtvi: "Sad ću da ti j*bem mamicu", pre nego što je zamahnuo srpom.

Takođe, Ilić je naglasio da na osnovu onog što je video, nije stekao utisak da je Mladenović hteo da napadne Paulusa.

Paulus tvrdi da se ne seća zločina, Foto: Telegraf.rs

- On je krenuo ka svom vozilu, a ne ka optuženom. Samo mu je kazao: "Još si tu, šta hoćeš?", a optuženi ga je ubo srpom – rekao je Ilić.

Paulusov branilac zatražio je da mu se ukine pritvor, ali je sud odbio njegov zahtev zbog uznemirenja javnosti.

VIDEO/Tri dana neprestane akcije srpskih policajaca: Kako su hapsili dilere i pljačkaše banki, zaplenili gomilu oružja i droge

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA