Fotografije sa devojčicom samo vrh ledenog brega? Zamenik gradonačelnika Bora uhapšen zbog poruka iz telefona

Perić se tereti da je svojim ponašanjem polno uznemiravao devojčicu sa kojom se sastao po njenom pozivu

  • 16
ZAMENIK gradonačelnika Bora Branko Perić Foto: Facebook

Pripadnici MUP u Boru prema nalogu Osnovnog javnog tužilaštva uhapsili su zamenika gradonačelnika tog grada Branka Perića (60) pod sumnjom da je polno uznemiravao devojčicu D.D. (15).

Njihove slike su prošle nedelje šokirale Srbiju, a u prvi mah se činilo da nema osnova za njegovo privođenje i podnošenje krivične prijave s obzirom na to da je devojčica starija od 14 godina i da nije bilo elemenata prinude.

Perić se, kako je saopštila policija, tereti da je svojim ponašanjem polno uznemiravao devojčicu sa kojom se sastao po njenom pozivu, nakon čega je ona, kako se sumnja, mobilnim telefonom načinila tri fotografije neprimerenog sadržaja. Na njima se devojčica i Perić ljube u usta, on je grli stiskajući se uz nju i slično...

Čim je izbila afera, policija je po nalogu tužilaštva oba telefona, Petrićev i devojčicin, poslala na veštačenje. Upravo su rezultati veštačenja doprineli da dođe do obrta, odnosno hapšenja zamenika gradonačelnika, koji je podneo ostavku nakon što su slike procurile u javnost, pravdajući povlačenje zdravstvenim problemima, piše Srpski telegraf.

Branko Perić, Foto: Facebook

- Pokazalo se da je osumnjičeni devojčici slao poruke neprimerene sadržine sa jasnim seksualnim aluzijama. Nije mario što je maloletna i što je tolika razlika u godinama. Uz to su dogovarali i sastanak pošto žive blizu – navodi izvor iz istrage.

Pored dve lascivne fotografije, koje su već objavljene, nakon što su postavljene na društvene mreže, u njihovim telefonima je pronađena i treća.

Advokat Ivan Simić kaže da Periću preti od tri meseca do tri godine zatvora.

- U pitanju je novo krivično delo koje je uvedeno izmenama krivičnog zakona kojima su dodatno inkriminisana pojedina društveno neprihvatljiva ponašanja. Definiše se svako verbalno, neverbalno ili fizičko ponašanje koje ima za povredu dostojanstvo neke osobe u sferi polnog života i koje izaziva strah odnosno stvara neko neprijateljsko, ponižavajuće i uvredljivo ponašanje - objašnjava Simić.

(Telegraf.rs/Srpski telegraf)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gaga

    11. decembar 2018 | 07:23

    Ja bih tu devojčicu stavila u popravni dom. Današnjim klinkama su uzori rijaliti igrači i sponzoruše.

  • ccc

    11. decembar 2018 | 08:48

    MRCINA , DRTINA , STOKA , ZATVORITI SKOTA

  • Ivana

    11. decembar 2018 | 08:54

    Ovaj je za svaku osudu a ova ,,mala,, od 16 god sta s njom raditi????Vidi se da se ne otima ,snima svo ureme ...Roditelji gde ste?Kako nju kazniti ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA