Milija se okliznuo, pa sam sebe ranio? Pričao je s ocem, odjednom je povikao "upomoć"

Milija Radović (21) poginuo u nedelju po podne pod još nerazjašnjenim okolnostima, u ataru dragačevskog sela Kaona. Meštani tvrde da niko drugi tada nije pucao. Pogođen u trbušnu arteriju

  • 0

Milija Radović (21) poginuo je, u lovu, u nedelju po podne pod još nerazjašnjenim okolnostima, u ataru dragačevskog sela Kaona. Istraga bi trebalo da utvrdi da li je mladić nastradao od zalutalog metka, ili je reč o slučajnom samoupucavanju.

Prema našim saznanjima, Milija je u nedelju otišao u lov sa nekoliko svojih prijatelja i komšija. Prilikom povratka kući, pozvonio mu je mobilni telefon, pozvao ga je otac Branimir.

- Kako sam čuo, dok je pričao sa ocem, odjednom je povikao "Upomoć", i to ponovio tri puta. Čuo se i pucanj. Sve se to događalo na oko 300 metara od njegove kuće. Brzo su ga pronašli i pozvali Hitnu pomoć - ispričao nam je Mićo Rajović, predsednik MZ Kaona, koji je šokiran vešću o tragediji u njegovom selu.

Kada su došli do Milije, on je već izgubio dosta krvi. Pretpostavlja se da se mladić okliznuo, te da je puška prilikom pada slučajno opalila i da je sam sebe upucao, a da ga je puščano zrno pogodilo u trbušnu aortu zbog čega je iskrvario. To, međutim, tek treba da potvrdi istraga, a nadležno tužilaštvo naložilo je obdukciju, koja će otkriti sve detalje nesreće. Iako bez svesti, Milija je u prvom trenutku davao znakove života, ali je po prijemu u Dom zdravlja u Guči podlegao povredama, i pored velikih napora lekara da ga spasu.

Po dolasku policije, naređeno je da se od svih lovaca, koji su toga dana bili u lovu, oduzmu puške, kako bi se sa sigurnošću moglo utvrditi da neko slučajno nije opalio i da je puščano zrno pogodilo Miliju. Ipak, meštani Kaone, kao i sami lovci, pričaju da u nedelju niko od njih nije opalio nijedan metak.

Milija je živeo sa ocem Branimirom, majkom Zoricom i sestrom, dok mu je starija sestra udata. U kući Radovića u ponedeljak muk i neverica, jer niko od članova porodice još nije mogao da poveruje da njihovog mezimca više nema. Rodbina, prijatelji i komšije su izjavljivali saučešće, dok će Miliju na večni počinak ispratiti u utorak u 12 časova na seoskom groblju.

SESTRA: VOLEO JE ŽIVOT

Brat je studirao prava u Kragujevcu... Bio je divan dečko, imao je puno prijatelja, voleo je život. Nesreća ga nam uze... Ne znam, nemam reči, niti znam kako će majka i otac ovo da prežive... - kaže Milijina starija sestra Sanja.

(Telegraf.rs/Večernje novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA