≫ 

Tragedija u RTB Bor: Radnik živ zatrpan kada se zemlja obrušila na njega (FOTO)

Mašine su morale da uklone zemlju kako bi telo nesrećnog muškarca bilo izvučeno

  • 0

U pogonu Flotacija RTB Bor iznenada se obrušila veća količina zemlje i zatpala radnika Ismeta Šakovića (45), koji je sakupljao sekundarne sirovine.

Ismet je poginuo u ranim jutarnjim satima kada je na njega bukvalno pala zemlja i progutala ga. Nesrećni čovek je sa prijateljem G. S. otkopavao i sakupljao stare čelične kugle u krugu RTB "Bor" i to u rupi dubokoj više metara.

- Sinoć smo se sa Ismetom dogovorili da kopamo otpadno gvožđe. Ja sam kopao u donjoj rupi, a on malo dalje. Najednom sam čuo kako se zemlja obrušava, strašan tutanj, i kako prekriva mog prijatelja. Dotrčao sam do njega i video da je živ i svestan svega. Vukao sam ga, pokušao da ga spasim, ali nisam uspeo pa sam otrčao po pomoć. Na žalost, bilo je kasno - kaže G. S.

On dodaje da se od starog gvožđa zarađuje 13 dinara po kilogramu.

- Najverovatnije su njih dvojica došla do kriveljske flotacije i čekali da prođe straža. Kada su radnici Inex-plusa bili dovoljno daleko, oni su počeli da kopaju i posle 20 minuta se to desilo - kaže Željko Colić, regionalni rukovodilac „Inex-plusa“, preduzeća koje obezbeđuje imovinu RTB Bor.

Nadležni u kriveljskoj flotaciji postarali su se da na mesto nesreće vrlo brzo dopreme mali utovarivač, kojim je telo nesrećnog Ismeta otkopano. Na lice mesta odmah je izašla policija i služba hitne pomoći.

(Z. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA