Lopovi na jugu Srbije kopirali razbojnike iz filma "Sam u kući": Upadali u prazne domove i poharali zamrzivače, a bez jedne stvari nisu odlazili

Prvo su opljačkali prodavnicu, pa su prešli na privatne kuće

  • 2

Meštani prokupačkog sela Beloljin danima žive u strahu, jer su se za dvadesetak dana desile tri krađe, odnosno, obijene su tri kuće. Kako tvrde meštani, ovo se nikada ranije nije dešavalo, a sezonu krađa otvorilo je razbojništvo u seoskoj prodavnici u koju je upalo nekoliko lica. Svi do jednog su imali fantomke na glavi i uzeli su dnevni pazar prodavnice.

- To razbojništvo je odmah otkriveno, ali su sada na udaru privatne kuće. Sve je krenulo kada su nepoznata lica upala u kuću Lj. Đ. koji inače živi u Prokuplju. Odneli su meso iz zamrzivača i rakiju koju je ranije vlasnik ispekao - kaže meštanin ovog sela.

On dodaje da je onda na red došla druga kuća u komšiluku. Što je najgore, vlasnik je bio u njoj u vreme krađe. Tada su se lopovi dohvatili akumulatora od traktora i nafte.

- Najgore je što on ništa nije čuo. I bolje što nije. Posle nekoliko dana na red je došla i treća kuća, čiji su vlasnici u Prokuplju. Polomljena su kao i u prvom slučaju  ulazna vrata, prozor, a NN lica su opet kidisala na poljoprivredne mašine i rakiju. I poslednjih dana svi žive u strahu. Mi smo mirno selo i nikada ranije nije bilo ovakvih krađa - dodaje naš sagovornik.

Beloljin je selo koje je tromeđa između Prokuplja, Blaca i Kuršumlije, na magistralnom putu Niš - Priština i u njemu postoji policijska stanica, ali za sva okolna sela u njoj rade tri policajca. Ranije je postojalo i noćno dežurstvo, ali je ono ukinuto, iako kroz selo svakodnevno prolaze vozila i kamioni koji saobraćaju na relaciji Niš - Priština.

(B.R)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA