Tražili su na stotine evra da urade ono što nikako nije smelo: Uhapšen lekar specijalista iz Niša zbog mita i još 7 učesnika

Sumnja se da su uhapšeni primali i davali mito, ali i posredovali u toj radnji

  • 12

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su osam osoba zbog sumnje da su primale mito, davale mito, kao i zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju.

Uhapšeni su V. K. (60), lekar specijalista-veštak organa veštačenja u prvostepenom postupku Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, zbog krivičnog dela primanje mita, R. B. (71), A. S. (66) i V. Š. (46) zbog krivičnog dela primanje mita u pomaganju, kao i M. D (68), S. M. (70), Ž. J. (72) i M. K. (60) zbog krivičnog dela davanje mita.

Sumnja se da je V. K. prilikom veštačenja u predmetu za četiri osobe doneo pozitivan nalaz, Foto: Telegraf

Sumnja se da je V. K. prilikom veštačenja u prvostepenom postupku u predmetu za četiri osobe doneo pozitivan nalaz, mišljenje i ocenu u vezi sa zahtevom za priznavanjem prava na novčanu naknadu za pomoć i negu drugog lica, za šta je zahtevao i primio mito.

RASPON MITA: OD 100 DO 800 EVRA

Kako bi izvršio službenu radnju koju ne bi smeo da izvrši, V. K. je, kako se sumnja, posredno preko R. B. zahtevao 300 evra od S. M, a od Ž. J. 30.000 dinara, koje je i primio.

Takođe, kako se sumnja preko posrednika, A. S. zahtevao je i primio od M. D. 800 evra, a preko posrednika V. Š. 100 evra od M.K. Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

VIDEO: Uhapšen lekar iz Užica zbog primanja mita

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Natalia

    14. decembar 2018 | 18:11

    Doktori najveci lopovi

  • Srba

    15. decembar 2018 | 08:12

    A jeste li nekad uhapsili neke celnike opstina i gradova, koji za neke dozvole uzimaju i po 20000evra. To niko nevidi i ne prijavljuje, e to je jako zalosno.

  • Dragan V.

    14. decembar 2018 | 17:03

    Nista neuoicajeno.Zblanuli bi se kada bi znali koliko toga ima u nasoj nebeskoj Srbiji..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA