Novosađanin poginuo u nesreći kod Nevesinja: Pošao na očev grob i slavu, a stradao u prevrtanju autobusa

Nastradali Igor Kuzman je na kobno putovanje pošao kako bi otišao na grob ocu na godišnjicu

  • 1

Novosađanin Igor Kuzman (48) poginuo je juče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mestu Vrtič kod Nevesinja, kad je autobus kojim je putovao u Mostar sleteo s puta i prevrnuo se. U nesreći je poginula i putnica Ljiljana Boričić (66) iz Berana, dok je još 20 osoba povređeno.

Nastradali Igor Kuzman je na kobno putovanje pošao kako bi obišao očev grob.

- Igor je stanovao kod nas kao podstanar otkad je došao iz Hercegovine da studira u Novom Sadu, gde je i završio fakultet. Živeo je sam, nije se nikada ženio. Jako fin i kulturan čovek. Otac mu je umro i sahranjen je u Hercegovini. Rekao nam je da ide u Trebinje, kao i svake godine, na godišnjicu očeve smrti, a potom kod rođaka na slavu Sveti Nikola - ispričala je za Kurir starija Novosađanka koja je iznajmljivala Igoru stan.

U nesreći kod Nevesinja poginule su dve osobe Foto: klix.ba

U trenutku kad su reporteri razgovarali s njegovom gazdaricom, na vratima se pojavio i Igorov rođeni brat Olja Kuzman, koji živi u Zrenjaninu.

- Javili su mi za pretužnu vest. Došao sam do stana da uzmem bratovljevo odelo da odnesem. Svake godine u ovo doba on je išao u rodni kraj kako bi obišao tatin grob, tako da ćemo ga najverovatnije sahraniti pored oca. Igor je bio diplomirani mašinski inženjer i radio je kao profesor u srednjoj školi u Žablju. Bio mi je i više od brata. Shvatite me, stvarno ne znam šta bih više rekao, jer ovo je veliki šok za mene - rekao je očajni brat.

UZROK NESREĆE VREMENSKI USLOVI

Uzrok stravične nesreće su verovatno loši vremenski uslovi na putu. Inače, autobus je u vlasništvu turističke agencije „Globturs“, čije je sedište u Hrvatskoj.

Jedan od putnika, koji je, na svu sreću, prošao bez povreda, po izlasku iz slupanog vozila novinarima je rekao da je autobus naišao na poledicu na putu i da se zbog toga prevrnuo.

Autobus se prevrnuo u blizini Nevesinja Foto: klix.ba

- Poneo nas je led. Bilo je užasno. U autobusu je bilo dvadesetak putnika - rekao je šokirani čovek.

Kako prenose bosanski mediji, ovaj deo puta je inače veoma rizičan, a sneg i niske temperature pravili su probleme i prethodnih dana.

Saobraćajnice u istočnoj Hercegovini, a naročito put Nevesinje-Gacko, na kome se dogodila užasna nesreća, naročito su kritični u ovo doba godine zbog stalnih poledica, istakli su u medijima.

- Hercegovinu je u subotu ujutru pokrila i magla jer vetra nije bilo. Sumnja se da je to uzrok strašne nesreće, ali policijski zvaničnici još uvek ne žele ništa da komentarišu do završetka istrage - navode mediji.

Foto: Prevrnuo se automobil na autoputu kod Geneksa

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bata

    16. decembar 2018 | 15:49

    Tuga. Ali uzrok nesrece nije magla vec ljudski faktor. Neprilagodena voznja uslovima na putu. Tacka.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA