Čuo sam vrištanje i video ljude sa krvavim glavama: Ispovest preživelog putnika iz makedonskog autobusa koji je sleteo sa kolovoza (FOTO)

On je rekao da se ne seća udesa jer su svi spavali

  • 1

Tri osobe su poginule, a 32 su povređene u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila noćas na autoputu kod Pečenjevca, na skretanju za Leskovac, kada se autobus makedonskih registarskih oznaka prevrnuo.

U autobusu koji je saobraćao na relaciji Bitolj - Beč bilo je putnika iz Bitolja i drugih mesta u Makedoniji, a jedan od povređenih rekao je da se ne seća udesa jer su svi spavali, prenose Leskovačke vesti.

- Kad sam se probudio čuo sam vrištanje. Video sam ljude sa krvavim glavama i rukama i čuo sam da neko kaže da ima poginulih. Ne znam ko je zvao hitnu pomoć i policiju ali je ubrzo stiglo nekoliko kola hitne pomoći i lekari su ušli u autobus. Odmah su nam pružili pomoć. Zatim su stigli vatrogasci, mislim da su iz Leskovca i svi zajedno su nas izvukli iz autobusa - rekao je mladić iz Bitolja koji je u udesu povredio ruku.

Uzroci nesreće se utvrđuju FOTO: D.K.

Autoput kod Leskovca je čišćen, ali zavejan i mestimično ima poledice. Autobus je probio zaštitnu ogradu i prevrnuo se, a u međuvremenu je uspravljen i oko njega dežuraju policija i sanitetsko vozilo.

O razlozima ovako teške tragedije se samo nagađa. Dok jedni putnici iz autobusa tvrde da je vozač brzo vozio, drugi kažu da je naglo prikočio kako ne bi udario u vozilo ispred.

Video: Prevrnuo se automobil na autoputu kod Geneksa

(Telegraf.rs/Leskovackevesti.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA