≫ 

"Škaljarci" i "kavčani" regrutuju lažne studente po Crnoj Gori: Šalju ih u Srbiju da odrade najprljavije poslove

Momci od 20 do 25 godina borave u Srbiji pod izgovorom da studiraju

  • 2
Skaljari, Kavac, naslednici Foto: Telegraf

Ozloglašeni kotorski kriminalni klanovi - "škaljarski" i "kavački", regrutuju u Crnoj Gori mladiće bez dosijea koji će u Beogradu obavljati prljave poslove, piše "Politika" pozivajući se na nezvanična saznanja od dobro obaveštenog sagovornika iz MUP-a Srbije.

Kako se navodi, nakon što je srpska policija nedavno proširila spisak bezbednosno interesantnih osoba iz Crne Gore kojima je zabranjen ulazak u našu zemlju, crnogorski kriminalci su uzvratili.

- Mafija u ovoj susednoj državi aktivno vrbuje i angažuje momke od 20 do 25 godina. Imena ovih mladića nema u crnogorskim i srpskim policijskim evidencijama. Kao ''pokriće'' svog boravka u Beogradu ti momci se često pozivaju na studiranje na Univerzitetu u Beogradu i drugim privatnim fakultetima u prestonici - navodi sagovornik "Politike".

List podseća da je crnogorski portal "Borba" nedavno preneo, citirajući takođe anonimnog sagovornika iz MUP-a Srbije, da je naša policija na tragu osobama koje su poslednjih meseci ušle u Srbiju iz Crne Gore, za koje sada postoje operativni podaci da sarađuju sa klanovima.

"Borba" navodi i da su kriminalni klanovi iz Crne Gore poslednjih meseci "razbijeni" odlukom MUP-a Srbije da im zabrani ulazak u našu zemlju. 

VIDEO: Raznet pripadnik klana Luke Bojovića na Autokomandi

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    17. decembar 2018 | 11:42

    Zato im lepo zabraniti ulaz u Srbiju, svima do jednog i neka se teraju na onaj svoj kamen.

  • Klimt-Bec

    19. decembar 2018 | 13:44

    Za Drzavljanstvo bilo koje EU zemlje treba vam naj manje 10 godina boravka na prostoru te zemlje, odlicno poznavanje jezika i isto toliko Radnog staza! Studenti apsolutno sve placaju sami, ako u opste dobiju mesto na Fakultetu. Prvenstvo imaju deca koja su tu rodjena i koja tu zive, pa ako bude praznih mesta obavezno polaganje priijemnog! Godisnje Studiranje kosta u proseku od 20.000€ - 50.000€, naravno uz stalne kontrole... U Srbiji svi imaju pravo sem gradjana Srbije, da ne uvredimo susede sto rece predsednik!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA