≫ 

Dečak (16) koji se sumnjiči da je obljubio devojčicu (12) s kojom čeka bebu, preklinjao policiju: Volimo se i venčaćemo se, ne uzimajte nam dete

Maloletna trudnica smeštena je u hraniteljsku porodicu

  • 16

- Volim svoju ženu, staraću se o njoj i venčaćemo se kad nam zakon to dozvoli. Molim vas, ne uzimajte nam dete - izjavio je šesnaestogodišnji dečak iz Zaječara u policiji posle privođenja zbog sumnje da je obljubio devojčicu (12) koja je posle odnosa s njim ostala trudna.

Njih dvoje su se upoznali u maju, zavoleli, počeli da se zabavljaju, a kada su saznali da je devojčica trudna ona je prešla da živi kod njega.

- Iako su zajedno i da su dobrovoljno stupili u seksualne odnose, ovde postoji krivično delo obljuba nad detetom, jer dečak ima 16 godina. To znači da je stariji maloletnik koji nije smeo da se upusti u vezu sa maloletnicom. Devojčica je smeštena u hraniteljsku porodicu - saznajemo u istrazi.

Nadležni su naložili psihijatrijsko veštačenje oba maloletnika da bi se ustanovilo da li su svesni šta su učinili, kao i da li će moći da se staraju o detetu.

Devojčica je u četvrtom mesecu trudnoće.

- Ukoliko se ustanovi da su oboje sposobni za brigu, verovatno će sve ostati na tome. Ukoliko se dečak oglasi krivim biće poslat u kazneno-popravni dom, ali onda ne bi imao ko da se stara o bebi i mladoj majci. Međutim, ako nadležni procene da je ovo dvoje maloletnika nepodobno za roditeljstvo, njihova beba biće oduzeta nakon porođaja i smeštena u hraniteljsku porodicu - dodaje naš izvor.

Kako nezvanično saznajemo, dečak ne ide u školu, a ni devojčica nije stekla osnovno obrazovanje. On radi povremeno fizičke poslove i nadniči.

Z. A.

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Praksa

    17. decembar 2018 | 14:49

    Umesto da platite hraniteljskoj porodici trideset i kusur hiljada dajte njima da u ljubavi cuvaju svoje dete!

  • Mila

    17. decembar 2018 | 14:39

    Takav slucaj se desio pre 26 god.Na N.BG.decak je bio 7. Raz.a devojcica 6.raz. roditelji su im pomogli i oboje su zavrsili skolu i ocmog.i srednju dobili su decaka koji je zavrsio fakultet a posle 7 godina im se rodila cerka koja je sad maturant idanas su jedna srecna poradica ne treba ih osudjivati i odvajati od deteta treba im pomoci bice oni srecni ja im zelim svu srecu ovog sveta.. PS. Vidim da je decak zreo i da zeli to dete i nemojte mu ga uzimati jer ce biti dobar otac a iona dobra majka...

  • Baka

    17. decembar 2018 | 14:51

    Nije normalno da dete radja dete ali kad je već stvoreno treba im pomoci kad se rodi, i tako vlada bela kuga pa je svako dete dragoceno, valjda ce i toditelji pomoći. Neuropsihijatri bi mogli malo da se pozabave organizatonima rijalitija i procene da li su oni svesni šta čine za decu koja sve to možda gledaju i uce takve stvari umesto da se propagira značaj vaspitanja i obrazovanja u školama. Tako bi možda i ove silikonke radjale decu a ne samo jurile za jeftinom zabavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA