≫ 

Prva pretpostavka policije: Ovo je najverovatnije krivac za nesreću u Nišu koja je do sada odnela 5 života (VIDEO)

Istraga će utvrditi da li je pretpostavka tačna

  • 12

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas da je u sudaru voza i autobusa na pružnom prelazu kod mesta Donje Međurovo stradalo pet osoba, dok je 27 ljudi teže i lakše povređeno. Rebić, koji je obišao mesto saobraćajne nezgode i koji je razgovarao sa lekarima Kliničkog centra u Nišu u kome su povređeni hospitalizovani, istakao je da će nadležno tužilaštvo i policija utvrditi sve okolnosti pod kojima je došlo do ove teške saobraćajne nezgode i da će odgovorni biti procesuirani.

- U ovom trenutku imam informacije da je do saobraćajne nezgode, najverovatnije, došlo usled propusta vozača autobusa. Istraga će utvrditi da li je tako. Ispitaće se da li je vozač ispunjavao psiho - fizičke uslove za upravljanje vozilom, a proverićemo i sve druge okolnosti koje su vezane za uslove puta - rekao je Rebić.

Foto: MUP Srbije

Direktor policije je ukazao da su pripadnici saobraćajne policije i vatrogasci-spasioci brzo došli na lice mesta i zajedno sa službom Hitne pomoći, u veoma kratkom vremenu, povređene prebacili u Klinički centar Niš.

Rebić je izrazio najdublje saučešće porodicama poginulih i apelovao na sve vozače da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa, prilagode brzinu uslovima i stanju puta, kako bi sačuvali svoje živote i živote drugih.

Foto: MUP Srbije

VIDEO: Opasne pruge Srbije: Alarmantni podaci o železničkim nesrećama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    21. decembar 2018 | 13:00

    I vozac, a ko je kriv sto je prelaz bez signalizacije!!!! Najlakse je samo njega okriviti. Bruka, ostavke, necija su deca nastradala i rofitelji!!!!

  • Dusan

    21. decembar 2018 | 13:40

    Bitno je da nasa agencija za bezbednost saobracaja brine kako da nas novcano dere za zatamnjena stakla i za kuke itd. A sto u srbiji ima 2000 neobezbedjenih pruznih prelaza to njih uopste ne interesuje. Placeni su samo da smisljaju na koi nacin da uzimaju novce nama sirotinji.

  • kamy

    21. decembar 2018 | 14:00

    Krivo je nadlezno ministarstvo , jer nema rampe ns pruznom prelazu!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA