≫ 

Vlastimir je porodici poželeo srećnu Novu godinu u subotu: Mislili su da je najgore prošlo, a on je u nedelju postao 7. žrtva sudara voza i autobusa (FOTO)

Vlastimir nije imao dece, ali je zato bratovljevu i sestrinu voleo kao svoju

  • 2

- Bilo mu je dobro, u subotu je pola sata razgovarao sa suprugom Gordanom. Kazao joj je da je tog kobnog dana pošao da plati struju i još neke dažbine, interesovao se za sve nas, posebno za mog unuka Jovana (16) koji je takođe povređen u toj nesreći. Na kraju je svima nama poželeo srećnu Novu godinu. Mislili smo da je najgore prošlo, a on je u nedelju ujutro već bio mrtav - sa tugom priča Dušan, rođeni brat Vlastimira Đorđevića, sedme žrtve saobraćajne nezgode na pružnom prelazu u Donjem Međurovu gde je voz udario u autobus "Nišekspresa".

Vlastimir nije imao dece, ali je zato bratovljevu i sestrinu voleo kao svoju. Dušan je kazao da je pokojni čovek bio izuzetno vredan, te da je nastavio da radi i kada je otišao u penziju.

- Radio je u Mašinskoj industriji kao metalostrugar, a kada mu je firma propala nalazio bi posao kod privatnika. Tek je treću penziju primio, nije mu se dalo da uživa u njoj - govori neutešni brat.

Vlastimir Đorđević Foto: Telegraf

Kaže da je Vlastimir zadobio teške povrede jer je na njegovu nesreću sedeo na sredini autobusa u delu u koji je udario voz.

- Imao je povredu bešike, polomljena su mu bila rebra, karlica.... ali se oporavljao pa smo se nadali najboljem. Unuk je imao sreću da nije sedeo sa njim, inače ko zna šta bi sa njim bilo. On je zadobio kontuziju jetre i slezine, imao je hematome ali se na sreću sve to povuklo. Međutim, mnogo je potresen i dalje je pod lekovima. Ne smemo ništa da ga pitamo, Vlastina smrt će ga dodatno potresti - priča Dušan.

Dušan Đorđević Foto: Telegraf

U kuću Đorđevića danas su pristizali neutešni rođaci i prijatelji da bi izjavili saučešće porodici. Supruga Gordana otišla je na Institut za sudsku medicinu da bi preuzela Vlastimirovo telo, jer će sahrana biti sutra. Komentarišući hapšenje vozača autobusa, ističu da ni Vlastu ni ostalo šestoro mrtvih, među kojima je i njihova prva komšinica Gajtana Stamenković, koja je preminula 29. decembra, ništa neće vratiti.

Vlastimir je sedma žrtva sudara voza i autobusa Foto: Tanjug/Dimitrije Nikolić

- Koliko god da ga osude, malo je za sedam života. Strašno je što su ti ljudi platili glavom da bismo dobili pružni prelaz. Međutim, ima još toga što bi ovde moralo da se uradi da ne bismo ginuli, tu imamo nadvožnjak koji takođe odnosi živote, putevi su loši a svakodnevno moramo do Niša. Molimo nadležne da nađu načina da to reše, džabe je da se rešanja nalaze tek kad neko pogine - kazao je jedan od Vlastimirovih rođaka.

VIDEO: Ovako je izgledala tragična nesreća kod Niša 

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Isus

    3. januar 2019 | 19:23

    Pokoj mu duši i saučešće porodici.

  • Veteran

    3. januar 2019 | 23:56

    Šta znači ovom debilu da lupa minuse u ovom teškom trenutku,moraš da budeš debelo bolestan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA