≫ 

Detalji lopovskog pira snahe i zaove u Nišu: Majka 11 dece "zanat" ispekla u Italiji, putovala bez pasoša, krala, pa robu prodavala na buvljaku

Njih dve su bile dobro uigran lopovski tandem koji je zanat ispekao u Italiji

  • 11

V. Đ. (32) i bivša supruga njenog brata L. Đ. (22) za samo mesec dana ukrale su Nišlijama dragocenosti i novac u ukupnoj vrednosti od preko 4.5 miliona dinara. Operativnim radom policija je ustanovila da su snaha i zaova osim u Nišu, gde se sumnjiče za sedam teških krađa, harale i po drugim gradovima Srbije, pa se konačan saldo njihovog pljačkaškog pohoda još utvrđuje.

V.Đ. će se braniti sa slobode, jer će krivična prijava protiv nje biti podneta u redovnom postupku, dok je njena saučesnica uspela da umakne organima gonjenja i pretpostavlja se da se nalazi u inostranstvu.

Kako saznajemo, snaha i zaova bile su dobro uigran lopovski tandem koji je zanat ispekao u Italiji.

One su deo porodične bande koja se godinama bavi kriminalom u Italiji. Teško je pratiti njihovo kretanje jer putuju bez pasoša, granicu prelaze ilegalno ili na prevaru pričajući da su im ukradena putna dokumenta.

- Njih dve su pred kraj prošle godine došle u Srbiju iz Italije, i krenule u pljačku. S obzirom na to da ih u njihovom kraju dobro poznaju, odlučile su se da kradu po drugim delovima Srbije. Postoje dokazi da su delovale po Šumadiji i zapadnoj Srbiji, ali su se od sredine avgusta prošle godine ustremile na Niš gde su tokom mesec dana izvršile sedam kradja - kažu naši sagovornici iz istrage.

Žene su provaljivale u stanove Nišlija, Foto-ilustracija: Profimedia/Panthermedia

Kako saznajemo, u stilu profesionalnih kriminalaca menjale su modus operandi kako ne bi bile uhvaćene.

- Ponekad su dolazile autobusom a nekad iznajmljenim automobilima. Zvonile bi ljudima na vrata, ukoliko bi u stanu, nudile su usluge vračanja ili bi tvrdile da navodno otkupljuju stare stvari. Ako bi stan bio prazan, razvaljivale bi bravu obijačkim alatom i krale sve što je vredno, novac, nakit i druge dragocenosti. Tako su jednom čoveku na Vizantijskom Bulevaru koji je na kratko napustio stan, ukrale čak 25.000 evra. Identifikovane su zahvaljujući tome što ih je prilikom pljačke u ulici Dragiše Cvetkovića primetila čistačica, pa nisu stigle da pokupe obijački arsenal što je omogućilo da budu identifikovane - objašnjavaju naši izvori.

Ukradene stvari prodavale su budzašto na pančevačkoj buvljoj pijaci, a novac trošile, tako da policija nije uspela da pronađe ništa od milionskog plena.

Kako saznajemo, V.Đ. ima čak jedanaestoro maloletne dece. Ona se pred organima gonjenja branila ističući da je uglavnom čuvala stražu, dok je njena saučesnica krala. Čak je kazala, da je bila iznenađena kada je čula koliko je novca nestalo, jer je partnerka veći deo para zadržala.

VIDEO: Zastrašujući snimak pljačke u Nišu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zane

    9. januar 2019 | 18:53

    Žena od 32 godine ima jedanaestoro dece. To bre nije žena to je aparat za kopiranje.

  • Zone

    9. januar 2019 | 18:27

    Date puno ime I prezime, fotogrfije. One su opasnost za sredinu ma gde da se nalaze. Da bar znamo od koga da se cuvamo.

  • Vozac

    9. januar 2019 | 18:45

    Ovde nema imen i fotografija i ako su te iste potencijalna opasnost po sve gradjane. Za njih ne vazi pritvor 30 dana posto je ocigledno " sitna kradja " u pitanju kako to kazu nase pravne sluzbe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA