≫ 

Uhapšen Čovek-mačka: Osumnjičeni saučesnik Čabe Dera, ubice sa Banovog brda, jedan je od najpoznatijih begunaca iz srpskih zatvora

Alen Cigler (40), koji se sumnjiči da je saučesnik Čabe Dera u ubistvu Nebojše Markovića uhapšen je danas u opsežnoj akciji MUP-a

  • 10

Alen Cigler (40) koji se sumnjiči da je saučesnik Čabe Dera u ubistvu Nebojše Markovića koji je likvidiran pred porodičnom kućom na Banovom Brdu uhapšen je danas u opsežnoj akciji MUP.

On je uhapšen u Subotici, navodi Kurir, a sumnja se da je vozio automobil "punto" kojim se ubica dovezao do mesta zločina. Vozilo je pronađeno u Beogradu.

On je u oktobru prošle godine izašao sa višegodišnje robije. 

Cigler je poznatiji po nadimku Čovek-mačka koji je dobio posle spektakularnog bekstva iz zatvora u Subotici. Tokom šetnje u dvorištu subotičkog zatvora, Cigler je rešio da pobegne, i to, pred očima svih.

UZVERAO SE UZA ZID

- On se zaleteo kroz dvorište, uzverao se nekako uza zid kao mačka i ušao u jednu od kancelarija na čijem prozoru nije bilo rešetaka. Prošao je kroz hodnik i iskočio sa druge strane na ulicu i pobegao - ispričao je svojevremeno jedan svedok njegovog bekstva.

Posle nedelju dana potrage, 17. avgusta 2002. godine, subotička policija je uhapsila Alena Ciglera koji je tada pobegao iz Okružnog zatvora u Subotici. Cigler je u Požarevcu izdržavao kaznu, nakon što je kao maloletnik osuđen na 12,5 godina zatvora zbog više teških krivičnih dela. Te 2002. godine je uhvaćen u blizini granice sa Mađarskom, na periferiji naselja Čikerija, zapadno od Subotice.

Cigler je deo kazne kao maloletnik služio i u Kruševcu odakle je takođe uspeo da pobegne.

Pogledajte uznemirujući snimak likvidacije:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA