Molimo se da beba preživi, biće nam sećanje na Jovanu i Stefana: Neutešna porodica preminule porodilje u teškom udesu kod Kruševca

- Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a u nedelju mu sahranjujemo majku, moju stariju ćerku Jovanu - kaže Saša Milenković

  • 5

Saša Milenković, otac nastradale Jovane i povređene Teodore Milenković, kaže da se moli Bogu da njegov unuk preživi. 

- Roditelji su mu poginuli, a on ih nije ni video. Spremali smo se da proslavimo rođenje unuka, a u nedelju mu sahranjujemo majku, moju stariju ćerku Jovanu -rekao nam je Saša, pokušavajući da čvrstim stavom sakrije veliku bol.

Prema rečima Jovanine i Teodorine tetke Jasmine Golubović, ona je predložila da bebu nazovu Srećko, jer je preživeo nesreću. Spasao se i pobegao od smrti. Ne postoji gore niti grđe. Ali, njegov otac Stefan je hteo da se zove Vuk - ispričala je ona za Blic.

Jovana Milenković, Foto: Facebook/Jovana Milenković

Jasmina Golubović strahuje kako će Teodora prihvatiti da je izgubila stariju sestru i zeta.

- Teodora se toliko radovala Jovaninoj trudnoći. Umela bi da joj poljubi stomak i da onda oseća trzaj bebe kao neki odgovor - priča Jasmina. - Mališan se spasao od smrti, ali, eto, nije video roditelje, nisu ni oni njega - kroz plač govori Jovanina i Teodorina tetka Jasmina. - Svi se pitamo šta bi bilo da nisu baš u tom trenutku krenuli ka Kruševcu, ali sudbina je htela da sedne baš iza svog Stefana i da oboje nastradaju!

Baka Nadežda Milenković kaže za Novosti da je sanjala unuku Jovanu. Starica je brinula o Jovani i Teodori, kako bi pomogla sinu Saši, koji je pre 15 godina postao samohrani otac.

- Sanjam je kao da ulazi u sobu i pitam kako je beba, da nije gladna, ona odgovara da se pobrinula za to - govori nam baka Nadežda.

Vatrogasci na mestu nesreće, Foto: Printskrin/RTS

Porodica Milenković pokušava na sve načine da od Teodore, koja se od posledica sudara oporavlja u Opštoj bolnici u Kruševcu, sakrije istinu o stradanju sestre Jovane.

- Telefon nije kod nje, sve je to negde ostalo u kolima, reći ćemo joj kada bude bila spremna, mislim da još nije trenutak - kaže otac.

BEBA NA APARATU ZA DISANJE, ŽIVOTNO UGROŽENA

Beba je trenutno na odeljenju neonatologije u kragujevačkom Kliničkom centru. Priključena je na aparat za disanje i dalje je životno ugrožena. Pojedini parametri su, prema rečima lekara stabilizovani, ali prognoze o daljem razvoju stanja deteta još ne mogu da se daju.

Osnovno javno tužilaštvo u Kruševcu predložilo je sudu određivanje pritvora vozaču autobusa J. B. (37) iz okoline Kruševca zbog sumnje da je izvršio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

VIDEO: "Mercedesom" pokosio trojicu kod Ušća

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA