≫ 

U velikoj akciji policije "pao" i sin ubijenog šefa beogradskog podzemlja Jovana Guzijana Cunera

Sumnja se da je Petar Guzijan pucao u Dragana Miladinovića Gageca jer veruje da je on ubio njegovog oca Jovana, čiju je smrt pokušao da osveti

  • 4

Viši sud u Beogradu odredio je pritvor Petru Guzijanu (32), sinu ubijenog nekadašnjeg šefa beogradskog podzemlja Jovana Guzijana Cunera, jer je osumnjičen da je pokušao da ubije Dragana Miladinovića Gageca, bivšeg pripadnika zemunskog klana, prošlog avgusta.

Guzijan je uhapšen u petak u velikoj akciji policije na suzbijanju teških krivičnih dela. On se pominjao i ranije kao jedan od šefova "novog zemunskog klana". Privođen je nekoliko puta i to zbog pucnjave, trgovine narkoticima, ali i napada na policajca koji ga je hapsio.

U poslednjih 10 godina hapšen je i zbog pokušaja ubistva.

Viši sud u Beogradu, Printskrin: Google Street View

Portparol suda Bojana Stanković izjavila je Tanjugu da je Guzijanu određen pritvor zbog opasnosti od bekstva, okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke kao i da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično delo.

Sumnja se da je on u avgustu prošle godine u Bulevaru Mihajla Pupina bio suvozač u automobilu iz kog je pucano na Miladinovića, koji je bio na motoru. Strelci su Milovanovića promašili. Kako Kurir saznaje, sumnja se da je Guzijan pucao u Miladinovića jer veruje da je on ubio njegovog oca, čiju je smrt pokušao da osveti.

Policija je lisice stavila i Marku D, za kog se sumnja da je bio za volanom automobila iz kog je Petar Guzijan pucao.

Jovan Guzijan, Foto: MUP

Podsetimo, Jovana Guzijana Cunera, pripadnici "zemunskog klana" ubili su 2002. godine, navodno po naređenju vođe te kriminalne grupe Dušana Spasojevića. Cuner je bio venčani kum pevačice pevačice Lele Andrić i Srđana Adžemovića. On je devedesetih dovođen u vezu sa ubistvima, trgovinom drogom i naftom, razbojništvima, a važio je za predvodnika jedne od najvećih kriminalnih grupa u Zemunu. On se dovodio u vezu i sa ubistvom Dragana Ugarkovića Ugara, ali je zbog nedostatka dokaza bio oslobođen optužbi.

Uviđaj sa ubistva Jovana Guzijana Cunera 2002. godine, Printskrin: BK TV

Inače, policiji je dobro poznat i mlađi brat Petra Guzijana, Marko, koji je kao maloletnik u kazneno-popravnom zavodu odslužio kaznu za dvostruko ubistvo, a nedavno je hapšen i zbog otmice.

Policiji je, inače, dobro poznat i Dragan Miladinović Gagec. Osim kao pripadnik "zemunskog klana", on je hapšen više puta i za druga krivična dela. Nedavno je saslušavan i kao svedok prve otmice "zemunaca", koja se dogodila 1997. godine i posle koje se žrtva Novak Stevanić (22) ubio. Tokom suđenja je negirao da je učestvovao u likvidaciji Cunera. Na kraju postupka bio je osuđen na pet godina zatvora.

VIDEO: Stefanović: U akciji "Antares" pivedena 451 osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Neša

    13. januar 2019 | 17:05

    U zadnjih deset godina hapsen zbog ppkusaja ubistva i trgovine narkoticima a covek na slobodi. Uhapsite i sudiju i tuzioca.

  • Veteran

    13. januar 2019 | 17:08

    Čista smejurija, mali Cuner nikada nije bio vođa nijedne grupe u zemunu, mali je čist retard i sitan lopov koji pokušava da preko očeve slave stekne reputaciju, ali nije ni svestan te opasnosti kao što nije bio svestan ni njegov otac..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA