≫ 

Sprega kriminala i državnih službenika jaka i duga: Narko dileri imaju i svoje sudije, tužioce, policajce

Dok se ova veza ne prekine, kriminal će uvek biti na korak ispred države

  • 9

Ozbiljna spega postoji između kriminalaca i više desetina visokopozicioniranih državnih službenika, otrkila je višemesečna istraga, u sklopu koje su sprovedena masovna hapšenja ovog vikenda.

U sklopu ove antimafijaške akcije utvrđeno je da narko-karteli koji deluju na prostoru Srbije imaju svoje sudije, policajce, tužioce, ali i političare koje drže na platnim spiskovima, piše "Informer".

Zato se, kako tvrde izvori lista, pripremaju hapšenja tih "mafijaških plaćenika".

Pripremaju se hapšenja "mafijaških plaćenika" Foto-ilustracija: Profimedia

- Počela je najozbilljnija borba protiv organizovanog kriminala u kojoj niko neće biti pošteđen. Nemojte se iznenadititi kad vidite hapšenja ljudi koji su godinama pomagali narko-dilerima da se nekažnjeno provlače - objašnjava izvor ovog lista.

Posebno je, tvrdi, alarmantna situacija u pravosuđu.

- Predsednik Vučić izašao je sa podatkom da se skoro 60 odsto dilera droge na sudovima izvlače samo sa uslovnom kaznom. Treba li veći dokaz o korumpiranosti pojedinih sudija? Česte su situacije da se teški kriminalci nađu na slobodi zbog nekih navodno slučajnih proceduralnih propusta u policiji, tužilaštvu i sudstvu, kao npr. da ga saslušaju bez advokata, što nije dozvoljeno, te moraju da ga puste - navodi neimenovani izvor.

Masovna hapšenja ovog vikenda Foto: Telegraf.rs/I. Č.

Bivši šef beogradske policije Marko Nikolić smatra da najavljeno pooštrenje kaznene politike može da donese određene rezultate, pogotovo ako se sudijama zabrani da ublažuju kazne ispod propisanog minimuma.

- Ključno u ovoj borbi je suzbijanje sprega organizovanog kriminala i državnih službenika. Dok je ta sprega jaka, kriminal će biti korak ispred države. Situacije da se u istrazi namerno prave propusti i sabotaže od strane polciije i tužilaštva nisu problem od juče, te smatram da će njegovo iskorenjivanje ići sporo i teško. No, ne sme se odustai -smatra Nicović.

Advokat Svetozar Vujačić za ovaj list je dodao da od svih zaposlednih u pravosuđu 60 odsto rade odgovorno i pošteno, dok ostali to ne čine u skladu sa zakonom.

VIDEO: "Pali" pljačkaši koji su za nedelju dana orobili tri kladionice u Novom Pazaru

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    14. januar 2019 | 09:47

    Da vidimo koja su to imena!?

  • Ice

    14. januar 2019 | 10:53

    Normalno da kriminal ne moze da funkcionise bez pomoci vlasti

  • BG 2

    14. januar 2019 | 09:45

    Ako uživaoci prestanu da uzimaju drogu sve gubi smisao,nestaće i dilera i sprega sa policijom,tužilaštvom,pravosuđem i politikom,ključ uspeha je kod uživaoca.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA