≫ 

Ovo su osumnjičeni dileri iz Aranđelovca: Građani upozoravaju da ima još onih koji su na slobodi, i dalje boli smrt male Sofije (FOTO)

Građani ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine

  • 12

Petoro dilera koji su ove nedelje uhapšeni u Aranđelovcu tek su deo veće grupe trgovaca narkoticima koji truju građane i decu, upozoravaju Aranđelovčani i lokalne organizacije.

I pored velike akcije policije u kojoj je samo policijska uprava iz Kragujevca uhapsila 40 lica, među kojima su i veliki dileri droge iz Aranđelovca, u gradu pod Bukuljom ljudi i dalje ne odustaju od protesta koji su započeti 12. decembra prošle godine.

Jugoslav Mijatović, Foto: Facebook/Jugoslav Mijatovic

Povod za protest pod nazivom "Ne okreći glavu, reci ne" koji je organizovala grupa građana "Aranđelovčani i Aranđelovčanke" bila je smrt petnaestogodišnje Sofije Siljanoski, koja je od droge preminula u novembru prošle godine.

Njen otac Boris Siljanoski juče nije hteo da daje nikakve izjave za medije sve dok se ne uveri da su uhapšeni svi dileri droge u Aranđelovcu.

Ivan R. Ivanović iz udruženja građana, koje i dalje ne odustaje od protesnih šetnji, kaže za "Blic" da će šetati "i dalje i pored toga što se vidi da je "policija pokrenula stvari nabolje".

Goran Rabrenović, Foto: Facebook/Goran Rabrenović

- Do sada smo imali tri protesta, a uskoro će i četvrti. Održavamo ih na svake dve nedelje. Bitno je da policija radi svoj posao, i mi to podržavamo. Ali i dalje mislimo da glavni dileri droge nisu uhapšeni. Prošle godine je zbog dilovanja podneseno 66 prijava, a imali smo samo šest zatvorskih kazni - kaže Ivanović.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • LJILJANA

    21. januar 2019 | 08:37

    NISU VAM KRIVI DILERI, KRIVA SU VAŠA DECA KOJA SU ODABRALA TAJ NAČUN ŽIVOTA.KRIVI SU RODITELJI KOJI SU DOZVOLILI DA VODE TAKAV NAČIN ŽIVOTA.RODITELJI SU GLAVNI KRIVCI ZA LOŠ ŽIVOT SVOJE DECE, PRERANO STE DECU PREPUSTILI ULICI I KAFIĆIMA.ŠTA MOŽE DA SE OČEKUJE OD ŽIVOTA KADA MALOLETNA DECA VIŠE VREMENA PROVODE VAN KUĆE NEGO U KUĆI.NA ULICI STE GAJILI DECU PA IH NA ULICI I SPAŠAVATE. ŽAO MI JE, PORODICA MORA DA BUDE NA OKUPU I U KUĆI, DA SE ZNA KADA JE DORUČAK, RUČAK, VEČERA. DA SE ZNA KO KOSI A KO VODU NOSI.NIKO VAM NIJE KRIV ŠTO STE ODABRALI TAJ NAČIN ŽIVOTA, NOVO DOBA I NOVE VREDNOSTI PA UŽIVAJTE U NJIMA.

  • Dragan

    19. januar 2019 | 12:30

    Cime se bave ovi momci,utvrdice istraga.Ali kao psiholog kada im vidim lica,mogu ustvrditi da ovo nisu narko bosovi.Ili nisu najvazniji u toj djavoljoj hijerarhiji..Zavucite ruku malo dublje..

  • Zagor

    19. januar 2019 | 11:16

    Majmuna odmah 20 god iza rešetaka, a daće Bog da nikad ne izađe!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA