≫ 

Bolan život Vere iz Niša koja je izgorela u požaru: Bila je nepokretna i živela u teškoj bedi. Ćerka joj je umrla, imala je samo sina, kažu komšije (FOTO)

Komšije su ih pomagale hranom i odećom

  • 6

Vera Ilić (76) koja je jutros poginula u požaru u svom stanu u ulici Milana Rakića 1a u niškom naselju Palilula, godinama je bila nepokretna, a o njoj se starao sin Goran koji je u vatrenoj stihiji teško povređen. Njihove komšije tvrde da su su majka i sin bili teška sirotinja, te da je ih je stizala muka za mukom.

Vera je imala i ćerku koja je umrla pre nekoliko godina, pa je ostala sama sa Goranom. Ona je imala penziju, ali to im je bilo nedovoljno za život. Često smo viđali Gorana kako šeta pse po naselju za neki dinar. Znam da je preko Fejsbuka neko pokrenuo akciju da mu se pomogne, pa se zaposlio u komunalnom preduzeću "Medijana" - priča J.M. komšija Ilića.

Kaže da su ga iz sna trgli vatrogasci, te da je sa suprugom istrčao napolje.

Sin, majka i njihov prijatelj/ Foto: Telegraf

- Video sam da iz njihovog stana kulja vatra, vatrogasci su morali da požar gase preko krova sa platforme. Video sam kad su iznosili Gorana, sav je bio crn. Nije bio svestan. Njihov stan je potpuno uništen, a potopljen je i jedan ispod. Kolika je šteta, tek će se utvrditi - dodaje J.M.

Na mesto nesreće stigao je i prijatelj Ilića Zoran Pejčić.

- Oni su bili stari Palilulci, komšije su ih pomagale hranom i odećom. U ovoj zgradi su najpre živeli u stanu na drugom spratu, a kada je izgrađena nadgradnja zamenili su ga za potkrovlje kako bi zaradili neki dinar na razlici u ceni. Vera je bila vezana za krevet, nedavno sam dolazio da je vodim da uzme ličnu kartu koja joj je bila neophodna da bi podizala penziju. Jedva smo je spustili zajedno sa stolicom do kola. Goran je uvek bio sa njom, bio je brižan sin - kazao je Pejčić.

Foto: Telegraf

Lekari niškog Kliničkog centra bore se za život povređenog čoveka.

- Osim teških povreda lica, on ima i oštećenje pluća izazvano udisanjem gareži. Intubiran je i priključen na aparate za održavanje života, u neposrednoj je životnoj opasnosti - kazali su u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

U toku je uvidjaj nakon čega će biti poznat uzrok požara.

VIDEO: Zgrada užasnog požara u Nišu u kojem je izgorela žena

(D.K)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    22. januar 2019 | 11:22

    Sirotinjo i bogu si teska. Jadni ljudi kao da nisu patili dovoljno.

  • zsnm

    22. januar 2019 | 11:34

    Jao kad krene muka za mukom malo je njihove bede nego i pozar jadna majka a on daj boze da se oporavi od povreda😢

  • Tanče

    22. januar 2019 | 11:48

    Tuga velika :( ne daj bože nikome tako nešto greotićka :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA