Otkriven uzrok stravičnog požara u Nišu u kome je starica izgubila život, a Goran se još bori: Smrtonosnu stihiju izazvao je predmet koji svi koristimo

Kako saznajemo, Goran je bio budan u trenutku izbijanja vatrene stihije i pokušao je da pobegne

  • 1

Požar koji je jutros izbio u potkrovolju zgrade u ulici Milana Rakića u Nišu najverovatnije je posledica kratkog spoja na produžnom kablu, pokazuju prvi rezultati uviđaja obavljenog u stanu u kojem je smrtno stradala Vera Ilić (76), dok je njen četrdesetogodišnji sin Goran teško povređen.

- Praćenjem tragova kretanja požara, utvrđeno je da je on izbio na produžnom kablu na koji su bili priključeni računar i još neki manji ključni aparati. Vrlo je moguće da je tragedija posledica preopterećenja izazvanog lošim kvalitetom kabla -  kažu naši sagovornici iz istrage.

Kako saznajemo, Goran je bio budan u trenutku izbijanja vatrene stihije.

Vera je poginula u požaru, Foto: Telegraf

Goran je pronađen pored vrata, što znači da je pokušao da pobegne od plamena, ali su ga otrovni gasovi ošamutili, pa je pao bez svesti i zadobio opekotine trećeg stepena.

- Njegova majka zatečena je kraj šanka, jer je bila nepokretna i nije mogla ni da pokuša da se spasi - navode naši izvori.

Porodica Ilić čuvala je dva psa, od kojih je jedan stradao u vatrenoj stihiji. Drugi je čudom preživeo i pobegao. Prijatelji porodice su ga pronašli kako luta oko zgrade i zbrinuli ga u nadi da će ga predati njegovom vlasniku.

Verin sin s ejoš bori za život, D.K./Telegraf.rs

Najnovije informacije iz Kliničkog centra ukazuju da je Goranovo stanje ozbiljnije nego što se mislilo.

- Osim opekotina po licu, i gareži u plućima, dijagnostikom je ustanovljeno da su pacijentu opečeni i disajni putevi što ga životno ugrožava – saopšteno je iz niške bolnice.

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nbgd

    23. januar 2019 | 12:12

    Kakav je to sin koji je pokusao da pobegne, a ostavi nepokretnu majku! Da li je pomislio sta ce biti sa njom? Tuzno!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA