Rade (22) zavesom vezao staricu, tukao je i na kraju dva puta silovao: Sada se "vadi" na malo dete i neuračunljivost (FOTO)

Advokati su zatražili da se Đorđević osudi na najveću kaznu koju zakon propisuje

  • 5

U Višem sudu u Zaječaru završen glavni pretres u slučaju Radeta Đorđevića (22) koji se tereti da je da je 21. avgusta prošle godine surovo pretukao, pa dva puta silovao sugrađanku M. R. (80).

On je, podsetimo, priznao to delo, rekavši da se ničega ne seća, jer je tog dana bio pijan i drogiran, ali je njegove navode opovrgla veštak dr Mirjana Filimonović, neuropsihijatar.

Advokati M. R. su zatražili da se Đorđević osudi na najveću kaznu koju zakon propisuje.

- Đorđević je brutalno tukao žrtvu, nakon čega ju je dva puta silovao. Uz sve to, optuženi se ne kaje za delo koje je počinio, što samo pokazuje njegovu okrutnost. On je, najpre, negirao da je počinio to delo, a priznao ga je tek kada je suočen sa dokazima, pravdajući se da se ničega ne seća - kazali su advokati M. R.

S druge strane, odbrana je tražila blažu kaznu, jer je, kako su istakli, Đorđević mentalno na novou maloletnog deteta.

- Uz to, on je priznao krivicu i iskreno se kaje.  Đorđević je bio i u stanju smanjene uračunljivosti. Uz to, on je i otac maloletnog deteta, koje treba da izdržava, zbog čega smatramo da bi trebalo sve to uzeti u obzir - navela je odbrana.

Izricanje prvostepene presude je zakazano za 25. januar.

Rade je od starice tražio novac; Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Đorđević je kazao da se kaje zbog onoga što je učinio i dodao da bi najviše voleo da vrati vreme.

- Da mogu da vratim vreme, nikada tako zlo ne bih učinio. Ispovedio sam se i molio Boga da mi oprosti, jer znam da M. R. to nikada neće moći da učini. - kazao je optuženi.

Da podsetimo, Rade je posle ponoći upao u kuću starice M. R. (79) tukao je, vezao zavesom za stolicu, šamarao i pretio da će je ubiti ako mu ne kaže gde drži novac.

Posle torture, staricu je silovao. Do sada se branio da to nije učinio. Kada su mu predočeni dokazi sve je priznao.

- Tog dana od jutarnjih sati počeo da pijem. Sa prijateljem sam pobio ceo "čivas". Oko 20 sati sam otišao u kafanu i nastavio da pijem, pušio sam marihuanu, popio 7 tableta "ksalola" i jedan "ekstazi". Šta je bilo posle, ne sećam se, ali sve priznajem šta mi se stavlja na teret - kazao je tada pred sudom Đorđević i dodao da je zbog svega navedenog što je pio izgubio pamćenje.

- Samo se sećam, kada sam se probudio u svom krevetu, da sam sav krvav. U džepu sam našao zlatne ženske minđuše. Otišao sam u zlataru i prodao ih. Posle toga sam uhvaćen - rekao je Đorđević.

(Telegraf.rs/Novosti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ari

    23. januar 2019 | 09:35

    On da izdrzava dete ? Pa to nije normalno. Nemojte reci detetu ko mu je otac, da ga ne bi kosmari pratili kroz zivot.

  • Zorica

    23. januar 2019 | 09:24

    Ma, dosta vise pozivanja na neracunljivost.Ti si zreo za neko rudarsko okno i rad u njemu od jutra do mraka.

  • LA

    23. januar 2019 | 12:56

    I 40.god. da dobije malo je!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA