Detalji stravičnog zlostavljanja učenice u Tutinu: Devojčica (13) tvrdi da ju je nastavnik silovao dve godine

Slučaj navodnog silovanja zaprepastio je stanovnike ovog grada

  • 10

Osman A. (65) iz Tutina, nastavnik u Osnovnoj školi "Rifat Burdžević Tršo", osumnjičen je da je dve godine  silovao učenicu koja sada ima 13 godina. On je dete navodno više puta obljubio u sali za fizičko vaspitanje, kao i u svlačionicama te škole.

Slučaj navodnog silovanja je otkriven kada se devojčica nedavno požalila roditeljima i ispričala šta joj Osman, inače nastavnik fizičkog vaspitanja, radi već pune dve godine, piše Informer.

Ceo Tutin je zgrožen Foto: Wikipedia/Julian Nitzsche

- Ona je ispričala da je sve počelo pre dve godine, tačnije kada je ona imala 11 godina i bila peti razred. Devojčica je navela da ju je Osman najpre neprimereno dodirivao tokom vežbanja u sali i da je to radio sve češće. To je sve trajalo do trenutka kada ju je on silovao u sali za fizičko vaspitanje i svlačionici - saznaje ovaj list od izvora bliskog istrazi.

Devojčica je, kako tvrde, ispričala da ju je nastavnik u toku dve godine silovao u više navrata.

- Ona to više nije mogla da podnese, pa je nedavno odlučila da sve ispriča roditeljima, koji su primetili da im se ćerka promenila i povukla u sebe, ali su to sve pripisivali pubertetu. Nakon toga šokirani roditelji su odmah obavestili policiju i odveli dete kod ginekologa - kaže sagovornik Informera.

Navodno je sve počelo kada je dete imalo 11 godina Foto: Profimedia

Navodno je lekarski pregled doneo nove dokaze.

- Lekari su ustanovili određene promene na intimnoj regiji devojčice i tada je, istog trenutka, izdat nalog za hapšenje nastavnika. Taj lekarski nalaz će biti od velikog značaja tokom ovog postupka.

Policijska patrola je ubrzo pronašla Osmana A, koji je bio iznenađen hapšenjem.

- Nastavnik je bio uznemiren i loše se osećao. Na saslušanju u policiji je prvo pričao da mu uopšte nije jasno zašto je okrivljen. Međutim, kada su mu predočene optužbe, on je kategorično počeo da tvrdi kako nema nikakve veze sa silovanjem devojčice. Kazao je i da mu je sve namešteno - kaže Informerov izvor.

Nastavnik je negirao optužbe Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

Policija je u saopštenju navela da je uhapšenom određeno zadržavanje do 48 sati i da će, zbog sumnje da je u prethodnom periodu silovao 13-godišnju devojčicu, uz krivičnu prijavu biti priveden kod nadležnog tužioca.

U školi u kojoj nastavnik radi nisu želeli da komentarišu ovaj događaj, već nam je kratko rečeno da bi trebalo sačekati rezultate detaljne istrage.

OSMAN JE POŠTEN ČOVEK, TVRDE SUSEDI

Vest da je Osman A. silovao učenicu i da je sve trajalo dve godine uznemirila je meštane Tutina. Za uhapšenog nastavnika kažu da ga znaju kao dobrog i poštenog čoveka i da ne treba nikom suditi sve dok "sud ne kaže poslednju reč."

- Još nismo zaboravili prošlogodišnje hapšenje jednog nastavnika iz seoske škole u Tutinu, koji je nakon par meseci istrage vraćen na posao. Prvo mora sve da se ispita kako bi se sprečila nagađanja i linčovanje na društvenim mrežama - kaže jedan meštanin Tutina.

(Telegraf.rs/Informer)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • CQ

    28. januar 2019 | 09:09

    Ko zna šta je tu istina i koji su motivi da se nastavnik okrivi,vremenski dugo je sve to trajalo i nejasni dokazi ,tragovi na žrtvi mogu biti i od drugih osoba tako pravosuđe ima težak slučaj a još ako nema valjane istrage.

  • Mukica

    28. januar 2019 | 12:13

    Molim vas objavite moje komentare inace pratim svaku vest koju objavite.

  • brko

    28. januar 2019 | 11:38

    Da je nju neko povukao za kosuOdmah bi kazala mami i tatiOvako šutjela dvije godineKo zna sta je tu billo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA