≫ 

Novi detalji stravičnog zločina na Zvezdari, progovorio otac ubice: Bio je dobrica, ali se poslednjih 10 dana ponašao čudno

Kad je izbo nedužnog dečka, otišao je kod tetke u Mirijevo

  • 51
Nedjeljko Đurović, ubistvo, Zvezdara Foto: Nedjeljko Đurović/Facebook

Bio sam nervozan i ljut, celu noć nisam spavao. Visio sam na Fejsu, Tviteru i ostalim društvenim mrežama i shvatio sam da je moj život bezvredan. Rešio sam da zato nekog ubijem. Izašao sam na ulicu i izbo mladića koji je slučajno naišao u tom trenutku.

Ovo je policiji ispričao Neđeljko Đurović (28) iz Požarevca, koji je uhapšen samo nekoliko sati nakon brutalnog napada na Miloša Mileusnića (24) na Zvezdari.

Neđeljko se sumnjiči da je u nedelju oko šest sati ujutru nožem izbo Miloša Mileusnića, studenta iz Čačka, koji se vraćao u iznajmljeni stan u Ulici Dimitrija Tucovića posle sastanka s devojkom.

- Neđeljko je izašao iz svog stana, koji je nalaz nekoliko ulica dalje. Potom je prišao mladiću koji je ulazio u hodnik zgrade i zadao mu nekoliko uboda nožem. Teško povređeni student prevezen je u Urgentni centar, ali su povrede bile takve da je ubrzo preminuo - kaže sagovornik iz istrage.

Otac: Žao mi je porodice ubijenog mladića

Policija je ubrzo uhapsila Neđeljka, a inspektori su se šokirali kad su čuli šta im je ispričao na saslušanju.

- Izjavio je da je bio nervozan, ljut i besan jer je shvatio koliko je nesrećan i da je njegov život bezvredan, pa je rešio da izađe na ulicu i nekoga ubije iz čistog hira. Đurović nesrećnog studenta nije poznavao, niti su imali bilo kakve veze, čak ni na društvenim mrežama. On je bio prvi na koga je pomahnitali ubica naleteo kad je izašao. Ubio je momka ni krivog ni dužnog - priča izvor. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden Višem javnom tužilaštvu.

Stalno je "visio" na društvenim mrežama, Fejsbuk

Bojica Đurović, otac uhapšenog Neđeljka, kaže da je njegovoj porodici žao porodice ubijenog mladića.

- Ono što je uradio moj sin nije bilo pri zdravoj pameti. Neđa nikad nije bio agresivan, uvek je pomagao drugima. Poslednjih deset dana se čudno ponašao. Verujem da je možda počeo da uzima neku drogu. Poslednji put smo se videli u petak na njegov zahtev. Poslao mi je poruku da je u problemu - kaže potreseni otac.

Vratio se u stan kao da ništa nije bilo

On dodaje da mu je tada sin rekao da je nezadovoljan svojim životom.

- Rekao je da se lomi, da mu je dosadno u Požarevcu i da hoće da se preseli u Beograd, u stan u kome je živeo dok je studirao. U poslednje vreme je išao samo vikendom. Mislili smo da je možda našao neku devojku - kaže uplakani otac.

Neđeljko je često bio na kompjuteru.

- Bio je aktivan na tim društvenim mrežama i često je burno reagovao na nepravdu i uvrede. Znao je da po celu noć ne spava. Tako je bilo i ove noći, ali šta je radio u toj ulici, ne znam. Znam da je i Neđa imao posekotinu na ruci i da je nakon tog jezivog čina otišao kod tetke u Mirijevo. Rekao im je da se posekao na led. Oni nisu ni slutili šta se desilo - kaže otac.

On navodi da se iste večeri Neđeljko vratio u stan i da ga je policija tada uhapsila.

Ubijeni mladić potiče iz ugledne porodice u Čačku.

- Niko ne može da poveruje šta se dogodilo. Ništa nije slutilo na tragediju, bio je sjajan, lepo vaspitan mladić. Bio je apsolvent na jednom fakultetu - pričaju njegovi prijatelji.

VIDEO: Snimak momenta kada je gradonačelnik poljskog grada izboden nožem

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    29. januar 2019 | 00:12

    Vratite građanima nošenje oružja, ovo ide u nedogled, sutra se isto nezna kakav će manijak nasrnuti u gradu na vas, samo čekajte dok situacija uzme maha pa posle ni tamo ni tamo..!

  • DARKO 100%

    29. januar 2019 | 00:06

    Nas veliki problem je sto smo igubili osecaj za zapazanje, modernom tehnologijom potisli smo ono sto je Bozije, sve vise ce biti povampirenih androida koji su usli u krv labilnim osobama,svakim danom se susrecemo sa takvima ali smo izgubili moc zapazanja i razlucivanja dobro od losega

  • Jeca

    29. januar 2019 | 00:09

    Deca nam se pretvaraju u monstruome, a neko se bogati, strasno gde zivimo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA