≫ 

Subotičanin (31) koji je osumnjičen za silovanje devojčice nakon žurke, pušten da se brani sa slobode

D. T. je nakon hapšenja, zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem, 1. februara bio određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti uticaja na svedoke

  • 5

D. T. (31) iz Subotice, koji je osumnjičen za obljubu nad nemoćnim licem (17) nakon pijanke u stanu, pušten je iz pritvora, piše Blic. Kako potvrđuju u Višem sudu u Subotici, D. T. će se braniti sa slobode.

- Postupak se nastavlja za isto krivično delo. Pritvor je ukinut jer su svi svedoci saslušani, a isključivi i jedini razlog pritvora je bio uticaj na svedoke. Nije oslobođen optužbi, već se brani sa slobode i postupak ide dalje – kaže Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Foto-ilustracija: Profimedia/Alamy

O ovom slučaju gradom kruže razne priče. Kako se nezvanično saznaje, okrivljeni Subotičanin radi u Sloveniji, a u rodnom gradu ima suprugu i dvoje dece. Sa suprugom nije u dobrim odnosima. Na žurci je prošle sedmice navodno došao u sukob sa suprugom i izbacio je iz stana nju i jednog muškarca. Među okupljenima je bila i maloletnica, koja nije želela da ode sa žurke kada je krenula osoba sa kojom je došla, a koja je u srodstvu sa ženom D. T.

KAZNA ZATVORA OD PET DO 15 GODINA

- Stan su svi napustili do četiri sata ujutru, osim te devojke i njega. Onda se i dogodilo to za šta ga optužuju. Kada je njegova supruga došla u stan zatekla je samo njih dvoje. Sa tom devojkom je otišla u policiju i prijavila je muža. Mnogi veruju da mu je ona sve namestila. Međutim, ovo su priče sa jedne strane, a svašta se sada priča – kaže poznanica bračnog para.

D. T. je nakon hapšenja zbog sumnje da je počinio obljubu nad nemoćnim licem 1. februara bio određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti uticaja na svedoke.

Za krivično delo obljuba nad nemoćnim licem zaprećena je kazna zatvora od pet do 15 godina i ne može se ublažiti na manje od pet godina.

VIDEO: Policija uhapsila čoveka osumnjičenog za silovanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA