≫ 

Sve o višestrukom silovatelju iz Novog Sada koji je 3 puta robijao, a večeras napao još jednu ženu: Poslednja 2 meseca slobodno šetao gradom

Jedna od njegovih žrtava bila je i devojčica stara 14 godina

  • 4

Višestruki silovatelj-povratnik koji je 25 godina proveo u zatvoru zbog užasnih zločina, od 30. novembra nalazi se na slobodi. Dušan Murgaški - Pikaso (60) skoro mesec i po dana nakon izlaska ponovio je zločin, a najstravičniji se desio polovinom oktobra 1998. kad je tragajući za žrtvom ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na učenicu D. S. (14) koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao.

PIKASOVE ŽRTVE

Prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi. Nesrećnu ženu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Tri meseca nakon izlaska iz zatvora, ponovio je stravičan zločin. Napao je maloletnu devojčicu koja je u tom trenutku imala samo 14 godina. U školi joj je manijak uskratio detinjstvo i naneo traume koje će je pratiti celog života.

Odslužio je višegodišnju zatvorsku kaznu.

Iako je više puta ponovio isti zločin, opet se našao na slobodi. Međutim, boravak u zatvoru nije promenio Pikasa.

Dušan Murgaški - Pikaso (60) Printskin: RTB

Ponovo je počinio isti zločin.

Policija je 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je.

Deset godina kasnije, 30. novembra 2018. godine Dušan Murgaški ponovo je postao slobodan čovek.

KOMŠINIČINA PRIČA O PIKASU

Po izlasku sa robije otišao je pravo kod majke, u stan u Ulici Antuna Urbana u novosadskom naselju Satelit. Stanari ovog naselja su u strahu otkad je višestruki silovatelj ponovo došao u njihov kraj. Juče je bilo pusto ispred zgrade i retko su nailazile komšije.

- Dušan skoro i ne izlazi iz stana, a od petka je viđen samo jednom, u prolazu ispred ulaza u zgradu. U poslednje vreme nisam viđala mnogo ni njegovu majku Danicu. Ona je, inače, divna žena, koja skuplja humanitarnu pomoć za Crveni krst i povremeno dopunjuje penziju pospremanjem stanova - ispričala je jednom prilikom Pikasova komšinica J.L. (74).

Pikaso je silovao dve žene i jednu devojčicu. Ukupno je 25 godina proveo u zatvoru i ponovo se našao na slobodi Foto ilustracija: Shutterstock

DUŠAN JE PSIHIČKI BOLESTAN JER JE I SAM SILOVAN?

Pre nekoliko godina, kaže ona, Danica joj je ispričala da je njen sin Dušan psihički bolestan jer je kao dete bio silovan i da ga je ta trauma, verovatno, podstakla da zlostavlja devojčice i žene.

- Danica mi, međutim, nije otkrila ko je i kada silovao njenog sina. Samo me je pitala da li postoji mogućnost da Dušan po izlasku iz zatvora bude odmah trajno smešten u neku psihijatrijsku ustanovu. I ona je svesna da njen sin u svakom trenutku može ponovo da napadne nekog - kazala je komšinica.

UPOZORENJE IGORA JURIĆA

Povodom Pikasovog izlaska 30. novembra 2018. godine, oglasio se jednom prilikom i Igor Jurić na društvenoj mreži Tviter.

Dušan Murgaški (60), zvani Pikaso danas je u Centru za rehabiltaciju Kliničkog centra Vojvodine napao u Novom Sadu napao nožem i povredio servirku M. C. (44), a zatim pobegao.

Brzom intervencijom policije, Mugarški je uhapšen i odveden u pritvor.

VIDEO: Kako se odbraniti od silovatelja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bby

    10. februar 2019 | 20:33

    Zbog cega ovakve psihopate uopste ikad pustaju na slobodu?!

  • JA

    10. februar 2019 | 20:43

    Kada cete shvatiti psihopata jednom,zauvek psihopata . Kastracija je jedina kazna.

  • Ivan

    10. februar 2019 | 20:56

    Ma pustite ga opet. Taman posla da neko ide samo 3 puta u zatvor zbog iste stvari... banana drzava.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA