Banda maloletnika iz Aleksinca zverski pretukla staricu (87): Pretili joj da će je zaklati ako ne bude ćutala, odneli joj sve iz kuće!

Jedan ima 17, a drugi 16 godina

  • 17

Aleksinačka policija uhapsila je dvojicu maloletnika, samo nekoliko sati nakon što su pretukli i opljačkali osamdesetsedmogodišnju staricu i pokušali da obiju još dve kuće.

Brzom intervencijom pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova u Aleksincu, rasvetljeno je razbojništvo i dve teške krađe u pokušaju i uhapšeni su sedamnaestogodišnjak iz Aleksinca i šesnaestogodišnjak iz okoline ovog grada – saopštila je niška Policijska uprava.

Kako navodi policija, oni su u noći između 9. i 10. februara preskočili ogradu, ušunjali se u dvorište porodične kuće a zatim obili balkonska vrata i uz upotrebu fizičke sile i pretnju da će je ubiti, od žene ukrali mobilni telefon, četiri televizora, razni nakit, dve kutije sa alatom i dve bušilice, ukupne vrednosti oko 240.000 dinara.

Nesrećnu ženu deca razbojnici zatekli su na spavanju i nemilosrno nasrnuli na nju.

Udarali su je u glavu, šutirali i pretili da će je zaklati zahtevajući da im preda novac. Bespomoćna starica je zapomagala, ubeđivala da nema para, ali su oni nastavljali da je tuku. Zatim su pokupili sve što im se učinilo vredno i pobegli – kažu naši sagovornici iz istrage.

Maloletnici se nisu zadovoljili plenom pa su iste noći obili još dve kuće u Aleksincu.

- Obili su pomoćni objekat a zatim pokušali da uđu u kuću kroz prozor spavaće sobe. Međutim, vlasnica ih je primetila, upalila je svetlo pa su pobegli. Odmah su produžili dalje, pa su pokušali da obiju balkonska vrata na drugoj kući, ali su i tamo ostali praznih ruku jer ih je primetio vlasnik – saznajemo od naših izvora.

Policija je saopštila da je kod šesnaestogodišnjaka pronašla ukradeni mobilni telefon, a daljim operativnim radom nađeni su i ostali ukradeni predmeti i vraćeni vlasnici. Oba maloletna lopova sa krivičnom prijavom privedena su nadležnom tužiocu Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

(Telegraf.rs/D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Micko

    11. februar 2019 | 13:26

    E to je ono nesmes da ga bijes ni da ga popreko pogledas,sta bre nesme batina je iz raja izasla,za ovakve policija dobro da ih razbije od batina da im napamet vise ne padne ovako nesto a onda sto neko rece godinu dana kamenolom i tezak fizicki rad pa da vidis kako ce postati deca za primer,mislim da su i roditelji ovakve dece za ovakvo prevaspitavanje jel su i oni ugrozeni od ovakve dece.

  • Rastko

    11. februar 2019 | 12:59

    ZLO I NAOPAKO smo drustvo postali a idemo NAPRED !!!

  • Jeretik

    11. februar 2019 | 15:45

    E ovo je pravi parametar( 16 god) za spustanje granice za punu krivicnu odgovornost .Sa 16 su vec zreli za robiju , za ostalo ionako nikada nece biti zreli zbog deficita u IQ .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA