≫ 

Sedim pored ubice moje ćerke, a on ne sme da me pogleda u oči: Potresne reči oca Kristine, kojoj je Flekica na pumpi pucao u glavu (VIDEO)

Kada uđe u sudnicu i vidi Srebrića, to su mu najteži trenuci

  • 3

Suđenje Milošu Srebriću, koji je optužen da je prošle godine tokom pljačke benzinske stanice NIS u Velikom Mokrom Lugu upucao radnicu Kristinu Kaplanović (19), zakazano je danas u Drugom osnovnom sudu u Beogradu.

Otac ubijene, Stanislav Kaplanović u razgovoru za "Telegraf" otkrio je da dok čeka da se završi suđenje za ubistvo svoje ćerke, svega je nekoliko puta smogao snage da uđe u sudnicu i sedi u istoj prostoriji sa čovekom koji je pucao Kristini u glavu. Ti trenuci su mu najteži.

- Prošlo je skoro dve godine od ubistva moje ćerke, a bol u glavi i srcu ne prestaje. Kada sedim sa ubicom u sudnici, ne sme ni da me pogleda, a ne gledam ni ja njega. Zašto bih? - rekao je Stanislav za "Telegraf".

Stanislav Kaplanović; Foto: Telegraf

Dodaje da njegovo dete zaslužuje da se pravda ispuni i da Srebrić dobije zasluženu kaznu.

On je, kako nam je otac pokojne Kristine rekao, do sada uvek negirao krivicu, govoreći da je na pumpi došlo do tuče i da on nije opalio iz pištolja.

Dok je otac Stanislav razgovarao sa nama, vidno je bio potresen, kao i njegova druga ćerka koja je pored Stanislava na svakom suđenju. Ne prođe nijedno suđenje, a da ona ne zaplače kada vidi osumnjičenog.

Kristina porodica je posle dve godine potpuno skrhkana; Foto: Facebook/Kristina Kaplanović

LAŽNO SVEDOČENJE

Da podsetimo, optužnica za ubistvo na benziskoj stanici, proširena je jer se tokom istrage došlo do zaključka da su dvojica svedoka dala lažne iskaze.

Srebrić je, kako stoji u optužnici, bio u potpunosti uračunljiv 25. maja 2017. godine oko 22.30 sati na prostoru benzinske stanice u naselju Veliki Mokri Lug tokom razbojništva gde je, u pokušaju da ukrade 10.000 dinara, ubio Kristinu Kaplanović i teško ranio Darka Stankova, oružjem koje je ilegalno nosio.

Osumnjičeni Srebrić negira da je pucao u Kristinu; Foto: Telegraf, informer.rs

Iako je, kako stoji u optužnici, Srebrić negirao da je on ubio Kristinu, dokazi koji su prikupljeni tokom istrage bili su dovoljni da protiv njega bude podignuta optužnica. Među njima je i svedočenje Darka Stankova, mladića kojem je Srebrić povredio bubnu opnu.

- Osim osumnjičenog Srebrića tokom istrage ispitana su i dvojica svedoka, koji su prvo rekli da ništa ne znaju. Zatim su dali neke detalje o toj večeri iz kojih je tužilaštvo zaključilo da se radi o lažnom svedočenju. Tužilaštvo je i njih dvojicu stavilo u optužnicu - rekao je izvor iz istrage.

Sledeća dva ročišta zakazana su za 12. mart i 15. april.

(J. Stakić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јасмина

    12. februar 2019 | 13:37

    Ја сам за промену закона,и поновно враћање смртне казне...

  • Giljotina

    12. februar 2019 | 13:14

    Po faci se vidi da je zlikovac pustite ga na slobodu i opet ce ubiti za takve kao sto je on a ima ih dosta je pusto izolovano mesto i pustiti ih da se medjusobno poubijaju a ne da ubijaju neduzne gradjane.

  • Vića 12 02 2019

    12. februar 2019 | 14:34

    Samo smrtna kazna i krvna osveta pa ko voli nek izvoli

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA