Stravične poruke koje je Veljko (17) kobne večeri dobio od ubice: "Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do 30."

Dopisivanje je završeno u 2.50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu

  • 28

- Nikada nam se niko nije žalio na njega, nije pravio probleme. Bio je nasmejan i vedrog duha. Zašto ga je ubio, mi ni danas ne znamo - ovako kažu roditelji Veljka Vasiljevića (17), iz Laćarka kod Sremske Mitrovice, otac Nikica i majka Veliborka.

Njihov sin je pre mesec dana nasmrt izboden nožem, a osumnjičeni za ovo krivično delo je Dušan Milanović (19), komšija iz ulice i Veljkov prijatelj, koji se nalazi u istražnom pritvoru Kazneno-popravnog zatvora u Sremskoj Mitrovici.

- Naš sin je bio učenik treće godine na smeru ugostiteljski tehničar. U FK Radnički je branio, veoma je voleo fudbal. Učili smo ga da poštuje starije, i verovatno je zbog toga što je uvek bio kulturan imao mnogo drugova. Bio je omiljen među njima - nastavljaju Nikica i Veliborka.

Zajednički drugovi dvojice mladića, koji u teškim trenucima pokušavaju da budu uteha unesrećenim roditeljima, u razgovoru se pitaju se zašto je Dušan te večeri uopšte poneo nož kada je pozvao Veljka da se obračunaju.

Od 12. januara porodični dom Vasiljevića u Ulici Slobodana Penezića zavijen je u crno. Veljka niko više ne može da vrati, a roditelji i njegov stariji brat Nikola (22) uzdaju se da će pravda pobediti na sudu i da će ubica biti najstrože kažnjen.

Osumnjičeni za Veljkovo ubistvo je Dušan Milanović (19) Foto: Smiljka Kostić

- On je mog sina ubo četiri puta nožem čije je sečivo dugačko 15 centimetara. Veljko je imao dva uboda u butinu, jedan u rame i jedan u srce. Ne znamo koji je bio fatalan, ali je sasvim jasno da je on išao s tom namerom da ga ubije - tvrdi otac Nikica.

On je tragičnu vest primio u Nemačkoj, gde je u tom trenutku bio kao vozač kamiona.

- Tog dana me je pozvao stariji sin i rekao da je Hitna pomoć odvezla Veljka i da moram da se vratim kući. Pokušavao sam da putem telefona dobijem više informacija, ali mi se niko nije javljao od ukućana. Onda me je pozvao Dragan, Dušanov otac, i rekao: "Ovaj moj debil je izbo Velju, primi moje saučešće." Parkirao sam kamion, počeo da se tresem, da plačem... - priseća se Nikica dok mu oči suze.

U traganju za istinom, kako je došlo do ubistva posle sukoba koji je između njih dvojice izbio prvo u gradu, Veljkov otac pokazuje prepisku na "Instagramu" od te večeri između njegovog sina i Dušana.

Od 12. januara porodični dom Vasiljevića u Ulici Slobodana Penezića zavijen je u crno. Veljka niko više ne može da vrati Foto: Smiljka Kostić

- On je Veljku poslao poruku u 2.26 ujutru, da dođe na igralište da se obračunaju. Moj sin je stalno tražio odgovor na pitanje zašto ga je on napao u gradu, da nije bilo razloga, da ništa nije kriv, ali je on insistirao da dođe do terena. "Izlazim za minut, i to sam, nikoga neću zvati", napisao je Dušan. Čak mu je uputio i poruku u kojoj kaže: "Ionako ću za tebe dobiti deset godina i izaći do 30." - kaže Veljkov otac.

Dopisivanje je završeno u 2.50, kada je Veljko krenuo prema Dušanu. Inače, između dvojice mladića ranije nije bilo sukoba.

SKLONIO GA

Veljko Vasiljević je imao samo 17 godina Foto: Smiljka Kostić

Nekoliko trenutaka posle napada, naišao je N. K. (17), koji je zatekao Dušana na Veljku.

- Zgrabio sam ga i sklonio od njega. Dušan je nešto mrmljao, ništa nisam mogao da ga razumem, dok je Veljko ležao nepomičan, pomislio sam da se onesvestio. Nisam znao da je u tom trenutku već bio mrtav - priseća se Veljkov najbolji drug još iz vremena zabavišta.

On je sačekao Hitnu pomoć, koja je na poziv komšija već bila krenula.

VIDEO: Upucan muškarac u Kolubarskoj ulici na Dušanovcu

(Telegraf.rs/Alo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Veteran

    15. februar 2019 | 23:51

    50 godine belog kamena sinko bi ja tebe rebno, pa tamo bi imao vremena da razmišljaš o sudstvu i pravima, dal deset ili pedeset, ali za početak 50 da se patis svih godina.

  • ...

    15. februar 2019 | 23:26

    E sad mladom ubici rebnuti 40 godina pa da se pusi. Ali sve mislim da ce biti kako je rekao, desetak, nazalost.

  • Boban

    16. februar 2019 | 06:50

    Da sam ja sudija, ti bi se zeznuo u račun, mali. Imao bi ti bar 69 godina kad budeš izašao. Ako izadješ!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA