Izrešetan je sa 29 metaka u BMW-u, pa zapaljen: Optuženi su Nemanja i Darko, a evo kojim rečima se brane na sudu!

Zanimljivo dešavanje u beogradskoj sudnici

  • 9
Dušanovac, ubistvo, izrešetan Blaža Đurović

Foto: e-stock.us/PNG Tree

Nemanja Ivanov i Darko Vesković, zvani Prika, optuženi da su 10. marta prošle godine ubili Blaža Đurovića (39) na Dušanovcu, negirali su krivicu na suđenju u specijalnoj sudnici Okružnog zatvora u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi su Nemanja Ivanov (36) i Darko Vesković, zvani Prika, koji se terete za teško ubistvo u saizvršilaštvu i nedozvoljeno držanje, nošenje i promet oružja. Ivanov je uhapšen u Beogradu dve nedelje nakon ubistva, a Vesković 2. aprila u Zagrebu, odakle je par meseci kasnije izručen Beogradu i obojica se nalaze u pritvoru.

Oni se terete da su iz automatske puške sa 29 projektila iz automobila ubili Đurovića, a nakon toga zapalili njegov automobil.

Ivanov i Vesković juče su negirali da su počinili krivično delo koje im se stavlja na teret.

Foto: e-stock.us

- Nemam nikakve veze sa krivičnim delom niti bilo kakva saznanja. Po savetu advokata, svoju odbranu izneću nakon svih dokaza - rekao je Ivanov.

Optuženi Vesković takođe je rekao da "nije kriv i da se ne oseća krivim" i da je "pod velikim pritiskom od početka suđenja".

- Na teret mi se stavlja da sam visokopozicionirani član neke terorističko-kriminalne grupe koja stoji iza velikih krivičnih dela. Spominju me kao nekog svedoka saradnika, uništili su mi pretpostavku nevinosti - rekao je Vesković.

On je dodao da je njegovoj porodici prećeno.

- Mojoj porodici prete članovi grupe Blaža Đurovića. Policija ih je obavestila da im je ugrožena bezbednost i ponuđena im je zaštita - rekao je Vesković.

Foto: M. Beljan

Odbrana Veskovića zatražila je da se ispita odakle potiče automobil BMW koji je pronađen zapaljen. Prema rečima advokata, taj automobil ukraden je 2016. godine. Prema njihovim rečima, vreme na preuzetim video-snimcima se ne poklapa.

Na teret im se stavljaju krivično delo teško ubistvo na podmukao način u saizvršilaštvu, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Ivanov je u februaru ove godine pravosnažno osuđen na dve godine zatvora za krivično delo lake telesne povrede (u tu kaznu mu je uračunata i ranije izrečena kazna zatvora u trajanju od osam meseci po pravnosnažnoj presudi) zbog učešća u sukobu u beogradskom hotelu "Majdan" u januaru 2015. godine, kada je ubijen Vladan Veličković.

Na sledećem ročištu kao svedok reč će imati brat ubijenog Blaža, Aleksandar Đurović. On je juče trebalo da svedoči, međutim kako je rečeno, nije mogao da dođe zbog bolesti. Aleksandar Đurović pridružio se krivičnom gonjenju okrivljenih.

Đurović je ubijen ispred kuće rođenog brata u Ulici vojvode Šupljikanca broj 22 nakon što je dovezao njega i decu.

(Telegraf.rs/Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mafia

    16. februar 2019 | 08:45

    Ubijaju se zbog par hiljada evra i statusa u gradu

  • Ogi

    16. februar 2019 | 10:07

    Kako su ih advokati lepo naučili da odgovore na optužbe.

  • BlaBlaBla

    16. februar 2019 | 10:06

    Pa koji je to pa lopov ikada priznao izvrsenje nekog dela kada su ga pitali?!Normalno je da su negirali a na drugima je da dokazu suprotno sto je inace,"tesko" kod nas u Srbiji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA